Ayakkabı Kutusu için Soru Önergesi

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Başbakan Erdoğan’ın Akhisar mitinginde evinin balkonundan ayakkabı kutusu sallaması üzerine gözaltına alınan Nurhan Gül ile ilgili Erdoğan'a soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Ayakkabı Kutusu için Soru Önergesi

Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Milletvekili Öz, şunları kaydetti:
"Yolsuzluktan, yoksulluktan bahseden hemşerim size en tanıdık eşyayı gösteriyor. Bir telaşla Nurhan Gül’ün evini basan polislere her şeye müdahale etme talimatını, günler öncesinden kimler verdi? Akhisar’da, Nurhan Hanım’dan daha uzun süre karakolda bekletilen ayakkabı kutusu, 17 Aralık’ta değil de şimdi mi suça bulaştı? Başbakan, hesabını veremediği kutuları bıraktı, malum paralar kutulara sığmadı da şimdi vatandaşın kutusuna mı göz dikti? Bir ayakkabı kutusu gösterdi diye vatandaşın evini koçbaşıyla kırmayı bile düşünen, odaları mahkeme kararı olmadan arayan, Manisa’da gençlerimizi yok yere gözaltına alan polisler, kimin hukukuna dayanıyor?"


"Pazar günü Akhisar’daki konuşmanızın olduğu Egemenlik Meydanı’na yakın bir apartmanda oturan emekli vatandaşımız Sayın Nurhan GÜL, evinin balkonundan boş bir ayakkabı kutusunu size doğru kısa süreliğine sallayarak ülkemizdeki yolsuzluk, yoksulluk, adalet ve dargelir sorunlarını gündemde tutmuştur. Nurhan Hanım, protesto eylemi sırasında herhangi bir sözlü ifade kullanmamış, sadece ayakkabı kutusu yoluyla tepkisini göstermiştir.

Sayın Nurhan GÜL’ün bu protestosu üzerine, yan apartman inşaatında mevzilenmiş keskin nişancılar kendisinden kimliğini istemiş, çok geçmeden evinin kapısı polisler tarafından sert bir şekilde çalınmıştır. 

Sayın Nurhan GÜL ve o anda evde bulunan yakınlarının da tanığı olduğu üzere polis memurları 'eğer kapıyı açmasaydınız koçbaşı aleti ile kıracaktık' diyerek evde arama yapacaklarını belirtmişlerdir. Eve girerek odaları arayan ve balkona kadar çıkan kolluk güçleri, Sayın GÜL’ü 'güvenlik gerekçesi' öne sürerek karakolda ifadeye çağırmıştır.

Başbakan’dan cevabını beklediğim sorular her geçen gün artıyor.

Ayakkabı Kutusu Size Ne Çağrıştırıyor?

-Akhisar mitinginizde gerçekleşen bu protestoya kolluk güçleri ve korumalarınız tarafından müdahale edilmesinin yasal gerekçesi nedir? Nurhan GÜL’ün mesken kapısını zorlayan, ardından evinde arama yapan polislerin yasal bir arama izni ve yetkisi var mıdır? Gösterdiği “ayakkabı kutusu”nun hükümetiniz açısından hukuksal ve siyasal anlamı nedir? Evinde ayakkabı kutusu bulundurmak ve bunu balkonundan sallamak, hangi suçun delili sayılmakta ve güvenlik işlemine konu edilmektedir? Polis memurlarına meskene baskın yapma talimatını kim, hangi gerekçeyle vermiştir? Cumartesi ve pazar günkü Manisa programlarınız için, İçişleri Bakanlığı ya da valilik tarafından kolluk güçlerine protestolar ve yürüyüşler konusunda gönderilmiş resmi yazılar var mıdır; varsa içerikleri nedir? Vatandaşımızı ‘güvenlik” gerekçesiyle karakolda ifade vermeye çağıran polisler ile protestoya müdahale eden diğer kolluk görevlileri hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?”

Ayakkabı Kutusundan Ne İstediniz?”

Sayın Nurhan GÜL’ün yanında getirilen ayakkabı kutusu hakkında, karakolda nasıl bir inceleme yapılmış, hangi sonuca ulaşılmıştır? Ülkemizdeki adalet, yolsuzluk sorunları ile geçim sıkıntıları konusunda vatandaşlarımızın demokratik tepkileri bu denli artmışken, hükümetinizin hukuk, ekonomi ve sosyal politikalarında ‘tarafsızlık’ ve ‘eşitlik’ temelli bir yönetim geliştirmek adına, uyguladığınız siyaseti tüm bileşenleriyle birlikte gözden geçirmeyi planlıyor musunuz?”

 

Yorumlar