AY-BİR'den birlik ve beraberlik çağrısı

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği'nden yapılan açıklamada "Siyasi partileri, medyayı, sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri ve aydınları ülkemizi ve bölgemizi hedef alan terör ve şiddete karşı net ve kararlı bir duruş göstermeye çağırıyoruz" denildi

Google Haberlere Abone ol
AY-BİR'den birlik ve beraberlik çağrısı

İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) Genel Başkanı Yusuf Balcı, siyasi partileri, medyayı, sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri, aydınları Türkiye'yi, bölgeyi hedef alan terör ve şiddete karşı net, kararlı bir duruş göstermeye davet etti.

Balcı, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da ve Güneydoğu Anadolu'da, Türkiye'nin birlik, dirlik ve kardeşlik hukukuna kasteden, hain ellerce gerçekleştirilen terör saldırıları sonucunda çok sayıda vatandaşı kaybetmenin hüznünü yaşadıklarını belirtti.

Bölücü terör örgütü ve dış bağlantılarının sorumlu olduğu terör olaylarının sadece vatandaşların canına kastetmediğini, aynı zamanda İslam dünyasının umudu ve sığınma limanı Türkiye'yi de Ortadoğu'daki ateşin içine çekme planlarına hizmet ettiğini kaydeden Balcı, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin huzuruna ve geleceğine karşı yapılan hain saldırıları kimden ve hangi örgütten gelirse gelsin nefretle kınıyoruz. Siyasi partileri, medyayı, sivil toplum kuruluşlarını, üniversiteleri ve aydınları ülkemizi ve bölgemizi hedef alan terör ve şiddete karşı net ve kararlı bir duruş göstermeye çağırıyoruz. Terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesini, yurt içinde ve uluslararası alanda gerekli tedbirlerin bir an evvel alınmasını bekliyoruz."

Yorumlar