Avusturyalı vekile demokrasi dersi veren Türk gencine büyük ilgi

Avusturya'da, FETÖ'cü darbecileri savunan Yeşiller Milletvekili Peter Pilz'e verdiği cevaplarla büyük beğeni toplayan UETD Avusturya Başkan Yardımcısı Hakan Gördü'ye tebrik mesajları yağıyor.

Google Haberlere Abone ol
Avusturyalı vekile demokrasi dersi veren Türk gencine büyük ilgi
Avusturya'da darbecileri savunan Yeşiller Milletvekili Peter Pilz'e verdiği cevaplarla sosyal medyada büyük beğeni toplayan Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkan Yardımcısı Hakan Gördü, çok sayıda tebrik mesajı aldığını belirterek, "Bu insanlar, kendi fikirlerinin Avrupa’da yansıtılmasına özlem duymuşlar." dedi.

Avusturya'da doğup büyüyen 32 yaşındaki Gördü, bir televizyon programında Yeşiller Milletvekili Peter Pilz ve spikerin darbe yanlısı sorularına verdiği cevapları içeren videonun sosyal medyada paylaşılmasından sonra çok sayıda tebrik mesajı aldığını söyledi.

Gönderilen mesajlara, çok fazla olduğu için cevap vermekte güçlük çektiğini belirten Gördü, "Şu an yüzlerce hatta binlerce mesaj geliyor. Bu insanlar, kendi fikirlerinin Avrupa’da yansıtılmasına özlem duymuşlar. Ben onları bir şekilde sunabildiysem ne mutlu bana.” ifadelerini kullandı.

Avusturya’da darbecilere tepki gösterenlere baskı uygulandığını kaydeden Gördü, darbeye tepki eylemlerinde Türk bayrağı sallayanlara, arabalarına Türkiye bayrağı asanlara ve mitinglere katılan insanlara cezalar yazıldığını aktardı.

'Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet düşürülmedi' diye sanki yas içerisindeler'

Avusturya siyaset ve medyasının Türkiye’deki darbe girişimine yaklaşımlarını problemli bulduğunu belirten Gördü, “Darbe girişimini, demokratik bir ülke olarak yadırgamaları gerekirken, daha çok sanki 'darbe neden olmadı, halen Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet düşürülmedi' diye yas içerisindeymiş gibi haraket etmekteler. Bu gerçekten bizleri çok derinden yaralamakta. Çünkü en azından dostluk ve demokratik bir dayanışma beklerdik. Bunu hiçbir şekilde göremiyoruz.” diye konuştu.

"Tek bir ağızdan anti propaganda kampanyası yürütülmesi çok düşündürücü"

Avrupa’daki Erdoğan ve Türkiye paranoyasının, Gezi olaylarının püskürtülmesi ve FETÖ dershanelerinin kapatılma sürecine dayandığını ifade eden Gördü, "Paralelle birlikte Erdoğan hükümetine karşı bir kırılma oldu. Bu da ilginçtir. Fettullah Gülen hareketi ile Avrupa’nın Erdoğan’a yakınlaşması ve onu bir reformcu olarak göstermesi ve onun kopuşuyla birlikte aynı zamanda onların kopması ve tek bir ağızdan anti propaganda kampanyası yürütmesi çok düşündürücü doğrusu." değerlendirmesinde bulundu.

Gördü, Avusturya'da 2 Ekim’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle koalisyon hükümetinin, aşırı sağcıları geride bırakan açıklamalar yaptığını vurgulayarak, yabancılara yakınlığıyla bilinen partilerin bile Türk ve İslam düşmanlığı yaptığını anlattı.

"PKK gibi bir terör örgütüne destek"

Avrupa’nın sığınmacı konusunda sınıfta kaldığını belirten Gördü, nüfusu yaklaşık 78 milyon olan Türkiye'nin, 500 milyonluk Avrupa’dan daha fazla sığınmacı barındırdığına dikkat çekti.

Gördü, hukuki alanda entegrasyona yönelik samimi adımlar atıldığını ancak sahada Türkiye ve İslam düşmanlığı ile karşılaşıldığını ifade etti.

Türklere yönelik bilinçli kampanya, haksız itham ve provokatif politikalar yürütüldüğünü kaydeden Gördü, “PKK gibi bir terör örgütüne değil göz yummak, açıktan alenen destek vermek, buradaki 300 bin Türk’ü derinden yaralamaktadır.” dedi.

"Temsilciler yetiştirmeliyiz"

Avusturya’da yaklaşık 800 bin Müslüman bulunduğuna ve bunun nüfusun yüzde 10'una tekabül ettiğine dikkati çeken Gördü, buna rağmen Müslümanların siyasetin yüzde sıfır temsil edildiklerini iddia etti.

Müslümanların dertlerini ve arzularını Mecliste temsil edecek genç nesillere ve profesyonel kuruluşlara ihtiyaç olduğunu belirten Gördü, "Siyasi açıdan biz haklıyız, hakkımızı savunmak için sadece üye olmak yerine aktif üyeler olalım. Bu dava uğruna kalkıp bir şeyler yapmamız lazım. Bir platformda buluşup temsilciler yetiştirmeliyiz." diye konuştu.

Demokrasi dersi

Gördü, Puls4 televizyonunda Yeşiller Milletvekili Peter Pilz ile birlikte katıldığı programda, darbecileri destekleyen sorulara muhatap olmuştu. Program moderatörlüğünü yapan spikerin "6 bin üzerinde tutuklama var. Bu tutuklamaları neden destekliyorsunuz?" sorusuna, "Bu soruyu çok saçma buluyorum. Bahsettiğiniz insanlar, Türkiye'de halkın üzerine ateş açtı, Meclisi bombaladı ve birçok sivili öldürdü." diye cevap vermişti.

Terör örgütü PKK'nın sözcülüğünü yapan Pilz'in, "Türkiye'deki olayların Avusturya'ya taşınmasını istemiyoruz" sözüne karşılık, "O zaman partili arkadaşlarınızın kulaklarını çekin uluslararası bir terörist örgüt olan PKK’ya yaptıkları desteğe son versinler." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştiriler üzerine Gördü, şunları söylemişti:

"Bu toplumun diktacı bir kalkışmaya karşı yürüttüğü toplu bir harekettir. Bunu ‘Erdoğan paranoyası’ içinde olanlar anlamakta güçlük çekiyor. Bir toplumun tarihi başarısını görmezlikten geliyorsunuz."

Avrupa'nın sığınmacı politikasını eleştiren Gördü, "Neden bu kadar kibirli konuşuyorsunuz, Suriyelileri Akdeniz’e gömen Avrupalılar değil mi? İnsan hakları ve demokrasi bu şekilde mi korunuyor. Mülteciler Yunanistan’da kapılara dayandığı zaman insan hakları sözleşmesini unuttunuz. Cenevre sözleşmesini unuttunuz. O yüksek değerler dediğiniz hiçbir şey kalmadı. Hatta Shengen’i bile kaldırmaya kalktınız." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorumlar