Avukatlar, Soma faciasında hükümeti sorumlu tuttu

Özgürlükçü Hukuk Derneği'ne mensup bir grup avukat, yaptıkları açıklamada Soma'da yaşanan faciada AK Parti hükümetini sorumlu tuttu. Avukatlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal...

Google Haberlere Abone ol
Avukatlar, Soma faciasında hükümeti sorumlu tuttu

Özgürlükçü Hukuk Derneği'ne mensup bir grup avukat, yaptıkları açıklamada Soma'da yaşanan faciada AK Parti hükümetini sorumlu tuttu. Avukatlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özgürlükçü Hukukçular Derneği'ne mensup bir grup avukat, Soma faciasıyla ilgili basın açıklaması yapmak üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Grup adına konuşma yapan dernek başkanı Fırat Epözdemir, "Soma'da yaşanan katliamdan sonra üyelerimizi göndererek yerinde tespit yaptırdık." dedi. Bu tespitleri önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Epözdemir, "Çok vahim bir durum. Kamuoyunun genelince kaza olarak nitelendirilen bu katliamı biz asla kaza olarak görmemekteyiz. Bunun tem adı iş katliamıdır. Başka da hiçbir adı yoktur." diye konuştu. Yaşanan katliamın üzerinin AK Parti'nin hakim ve savcıları tarafından üzerinin kapatılmaya çalışıldığını iddia eden Epözdemir, "Bu soruşturmaya atanan savcı, AKP'nin Bilecik il başkan adaylığını yapmış, daha önce meslektaşımız olan bir savcı." ifadelerine yer verdi.

Hükümet yetkililerinin sorumlulardan hesap sormak yerine vatandaşlarla dalga geçtiğini belirten Epözdemir, "Sayın Başbakan medya karşısına çıkıp 18'inci yüzyıldan, 19'uncu yüzyıl başından örnekler vererek sanki modern yüzyılda, bu modern çağda hergün işleniyormuş gibi dünyada yaşanan bir takım maden kazalarına yer veriyor konuşmasında. Buradan açıkça ifade ediyoruz, bizi artık aptal yerine koymayın. 21'inci yüzyılda 2014 yılında dünya genelinde bu tip yaşanan kazalar olmamakla birlikte var ise yaşanan kazalar, bu kadar ölüm olayı olmamaktadır." dedi.

Epözdemir'in ardından grup adına hazırlanan yazılı basın açıklamasını Banu Güvener okudu. Açıklamanın ardından, avukatlar Soma Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere hazırladıkları ortak suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sundu. Dilekçede, "şüpheli" olarak gösterilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu yetkilileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanı ve Soma Maden İşletmesi sahibi Alp Gürkan ile diğer işletme sorumlularının, Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yargılanması talep edildi. CİHAN

Yorumlar