Avukatlar meslektaşları için eylem yaptı

Beyoğlu'nda toplanan avukatlar, tutuklu meslektaşları için eylem yaptı. İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı’na yürümek isteyen avukatlar, Galatasaray Meydanı’nda polis engeline takıldı.

Google Haberlere Abone ol
Avukatlar meslektaşları için eylem yaptı

Beyoğlu'nda toplanan avukatlar, tutuklu meslektaşları için eylem yaptı. İstiklal Caddesi üzerinden Taksim Meydanı’na yürümek isteyen avukatlar, Galatasaray Meydanı’nda polis engeline takıldı. Polisin kanunsuz bir emri yerine getirdiğini ileri süren İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal, savunmanın yargılanamayacağını ve susturulamayacağını söyledi.

İstanbul Barosu önünde toplanan çok sayıda avukat İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüş yaptı. Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen avukatlar, “Savunma Yargılanamaz” yazan bir pankart eşliğinde, “Tutuklu avukatlar serbest bırakılsın, Savunmaya Özgürlük” şeklinde sloganlarla Galatasaray Meydanına kadar geldi. Burada polis engeline takılan avukatlar, bir süre emniyet yetkilileri ile görüştü. Emniyet görevlileri ise emir aldıklarını ifade ederek, avukatların Taksim Meydanı’na çıkmasına izin vermedi.

Bunun üzerine bir aracın üzerine çıkan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, “2013 yılının ileri demokrasisinin yeni bir örneği ile karşı karşıyayız. Burada Çevik Kuvvet ekibi kalkanlar ve tomalarla birlikte burayı kapatmışlar. Hepinizin bildiği gibi gerek Anayasa, gerek 2911 sayılı kanuna göre herkes, önceden izin almaksızın silahsız saldırısız, toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına sahiptir” dedi. Kocasakal, kolluk kuvvetlerinin kanunsuz bir emri yerine getirdiğini ve bunun da hukuken hesabını soracaklarını söyledi.

Daha sonra bir basın açıklaması yapan Kocasakal, “Meslektaşlarımızın bir kısmı tutuklu meslektaşlarımız yargılanmaya başlıyorlar. Bu çerçevede şunu söylemek istiyoruz. Savunmaya, avukatlara, barolara yönelik saldırı ve kısıtlamalara derhal son verilmelidir. Savunma yargılanamaz ve susturulamaz” şeklinde konuştu.

Birara İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile de telefon konuşması yapan Kocasakal, girişimlerinden sonuç alamayınca polise teşekkür ederek ayrıldı. Avukatlar ise bir süre slogan attıktan sonra olaysız bir şekilde gösteriyi sonlandırdı.

CİHAN

Yorumlar