Avukatlar, hukuka yapılan müdahaleyi protesto etti

Son dönemde artan 'Yolsuzluk, sahtekarlık ve rüşvet' olaylarından büyük rahatsızlık duyduğunu belirten bir grup avukat, bu olayların sorumlusu olanların, adaleti kendilerine en büyük engel olarak gördüklerini ve adalet ile yargıya müdahale ettiklerini sö.

Google Haberlere Abone ol
Avukatlar, hukuka yapılan müdahaleyi protesto etti

Son dönemde artan 'Yolsuzluk, sahtekarlık ve rüşvet' olaylarından büyük rahatsızlık duyduğunu belirten bir grup avukat, bu olayların sorumlusu olanların, adaleti kendilerine en büyük engel olarak gördüklerini ve adalet ile yargıya müdahale ettiklerini söyledi.

Son dönemde 'Yolsuzluk ve Rüşvet' olaylarının artması ve akabinde adalet ile hukuka müdahale edilmesinden şikayetçi olan bir grup, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması için bir araya geldi. Avukatlar, 'Milletin gururu yolsuzluğa teslim olmaz' ve 'Yargıyı müdahaleye yedirtmeyiz' gibi dövizler açtılar.

Adliye kapılarında 'Adalet mülkün temelidir' yazısı bulunduğunu hatırlatan avukat Hıdır Tanrıverdi, "Bu özdeyiş, aynı zamanda Atatürk Türkiyesinin kuruluş felsefesidir. Mülk, bugün bazılarının sandığı veya öyle yorumlamaya çalıştığı gibi han, hamam, arazi cinsinden mallar değil, bu ülkenin, bu devletin bütünü ve bütünlüğüdür." dedi.

Avukat Tanrıverdi sözlerine "O Cumhuriyetimizin kurucu nesli, mülke yani devlet düzenine saygı gösterdikleri gibi, bu düzenin temelinin de adalet olduğunu biliyor, bütün dünyanın gıpta ile izlediği, bütün gelişmekte olan ülkelere örnek olan Türkiye Cumhuriyeti'nin adalet ile yüceltildiğini biliyor ve savunuyorlardı. Bugün ne yazık ki, mülkü mal olarak kabul eden zihniyet, onu böyle anlar ve anlatırken, mülkün temeli olan adaleti de kendilerine göre yorumlamayı uygun görmüşlerdir. Türkiye'nin düzenini değiştirirken, yerine kuralsız bir pazar düzeni yaratırken, herhalde karşılarındaki en büyük engel olarak adaleti görmüş olacaklar ki en büyük saldırıları, en büyük müdahaleleri doğrudan adalete yapmışlardır ve hala da yapmaya devam etmektedirler." diye konuştu.

"ADALETE, YARGIYA MÜDAHALE, DEVLETİN YAPISINA MÜDAHALEDİR"

Adalete ve yargıya müdahalenin, doğrudan bu devlete, bu devletin yapısına müdahale olduğunu belirten Tanrıverdi, "Çünkü onlara göre hukuk, adalet, yargı sistemi iyice sarsılmalı ki onların anladığı mülke tasarruf konusunda hiçbir engel kalmasın. Bu engeller kaldırıldığı gibi, yarın yarın adalet onlardan bu yapılanların hesabını sormasın." dedi.

Avukatlar olarak hergün bir ikisi ortaya atılan yolsuzluk, sahtekarlık, rüşvet olaylarından had safhada rahatsız olduklarını belirten Tanrıverdi, "Gerçek olsun olmasın, öncelikle bu olayların bağımsız bir yargının önüne getirilmemiş olmasından da rahatsızız." ifadesini kullandı.

Avukatlar olarak öncelikle mülkün temeli olan adalete siyasi müdahalenin sonlandırılmasını istediklerini dile getiren Tanrıverdi, "İnanıyoruz ki müdahale olmayınca Türk yargısı her türlü yolsuzluğun, haksızlığın karşısındaki en büyük engel olacak, bu gidişe dur diyebilecektir." şeklinde konuştu.

"GİTTİĞİNİZ HER YERDE ADALET VE HUKUKUN BAĞIMSIZLIĞINI SAVUNUN"

Konuşmasına bir çağrı ile devam eden Tanrıverdi, "Gelin hep birlikte hukukun, adaletin bağımsızlığını daha bilinçle, daha istekli savunalım. Ona müdahalelere karşı çıkalım. Bu endişe ve rahatsızlıklarımızı gittiğimiz evlerde, kahvelerde, derneklerde, pazar yerlerinde, otobüste, trende, hemen her yerde, her gördüğümüze anlatalım. Bunları anlatırken karşılaştığınız sıkıntıları bize aktarın, avukatlar olarak yanınızda olalım. Gerek duyduğunuzda haber verin, sizi savunalım, çalışmalarınızda destek olalım. Bunu şimdi yapmazsak bir süre sonra maalesef ne bizim avukatlar olarak yapabileceğimiz fazla bir şey kalacak ne de sizlerin başvurabileceği, adaleti bulabileceği bir hukuk düzeni." ifadesine yer verdi.

Avukatlar, açıklamanın ardından tekrar adliyeye döndüler. CİHAN

Yorumlar