Avukatlar, Berkin’in ölümünü ekmekle protesto etti

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı anmak için avukatlar Kızılay’da bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Avukatlar, Berkin’in ölümünü ekmekle protesto etti

Gezi olaylarında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ı anmak için avukatlar Kızılay’da bir araya geldi. Ellerinde ekmek ve Berkin’in fotoğraflarını taşıyan avukatlar, slogan atarak yaşanan olayları protesto etti.

    İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için Kızılay’da toplanan gruplar 15 yaşında ekmek almak için sokağa çıkan Berkin’i anmak için eylem düzenledi. Kızılay İş Merkezi önünde de avukatlar bir araya gelerek eyleme destek verdi. Ellerinde taşıdıkları ekmek ve Berkin Elvan fotoğraflarıyla slogan atan avukatlar, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

    Kızılay’da toplanan diğer gruplar ise meydanı trafiğe kapatmak istedi. Çevik Kuvvet ekiplerinin uyarılarını aldırmayan eylemciler, polise havai fişek ve taşlarla saldırdı. Bu sırada polis biber gazı ve tazyikli su ile gruba müdahale etti.

    Polisin attığı biber gazından çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Polis çok sayıda eylemciyi gözaltına aldı. Olaylar Kızılay'ın ara sokaklarında devam ediyor.
CİHAN

Yorumlar