Avukatı: Bayrak indiren müvekkilim yüzde 80 paranoid şizofren

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk Bayrağı'nı indiren ve kaldığı cezaevinde ölü bulunan Ali Uçkun’un avukatı Ayhan Bengü, müvekkilinin yüzde 80 paranoid şizofren olduğunu söyledi. Mahkemeye Uçkun’un raporlarını...

Google Haberlere Abone ol
Avukatı: Bayrak indiren müvekkilim yüzde 80 paranoid şizofren

Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki Türk Bayrağı'nı indiren ve kaldığı cezaevinde ölü bulunan Ali Uçkun’un avukatı Ayhan Bengü, müvekkilinin yüzde 80 paranoid şizofren olduğunu söyledi. Mahkemeye Uçkun’un raporlarını 10 gün önce verdiğini belirten Bengü, “Uçkun’un kısa sürede cezaevinden çıkartılıp, hastaneye sevk edilmesi gerekiyordu. Devletin sorumluluğu olacaktır.” dedi.

Gaziosmanpaşa'da 28 Haziran'da yaşanan olayın ardından tutuklanan Ali Uçkun, Metris Cezaevi'ne konuldu. Uçkun'un cesedi, koğuşta asılı bulundu.

Uçkun’un İstanbul Barosu tarafından atanan avukatı Ayhan Bengü, saat 11.00 sıralarında cezaevi yönetiminin kendisini arayıp, bilgilendirdiğini belirtti. Müvekkilinin kendisini asarak intihar ettiğini söyleyen Bengü, “Uçkun’u tek bir hücreye konulduğunu söylediler. Şahsın yüzde 80 paranoid şizofren olduğu için tutuklandıktan sonra ertesi gün tutukluluğuna itiraz etmiştik. Doktor raporları vardı. Kendisinin hastanede tutulması gerektiğini ifade ettik. Hapishanede tutulursa hem kendisine, hem cezaevindekilere zarar verebileceğini hem Gaziosmanpaşa Savcılığı’na hem de Metris Cezaevi’ne söyledik. 10 gün oldu, ses seda çıkmadı.” diye konuştu.

'DEVLETİN SORUMLULUĞU DOĞACAKTIR'

Ali Uçkun’un dün Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayene edildiğini, doktorun da 10 gün sonra yeniden müvekkilini muayeneye çağırdığını dile getiren Bengü, “Zor bir durum. Ailenin otopsiye dikkat etmesi gerekiyor. Gerçekten intihar mı etti? Yoksa şüpheli bir ölüm var mı? İncelenmesi gerekiyor. Şüpheli bir ölüm olduğunu anca otopsi raporundan anlayabiliriz. Mercilerin İncelemesi 10 gün, çok uzun, sürdü. Bunun kısa sürede halledilmesi gerekiyordu. Devletin sorumluluğu doğacaktır. Raporları var. Bu raporlara rağmen hapishanede tutulması büyük bir sorumluluk ister. İtirazlarımızda da bundan bahsetmiştik. Ailenin şüpheli bir durum halinde devlete karşı açacağı manevi tazminat söz konusundur. Ailesinin bunu takip etmesi gerekir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar