Avukat yapılanmasının başındaki kişi tutuklandı

Örgütün "İzmir'deki avukat yapılanmasının başındaki kişi" olduğu öne sürülen avukat Aksoy tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Avukat yapılanmasının başındaki kişi tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve "örgütün İzmir'deki avukat yapılanmasının başındaki kişi" olduğu iddia edilen Ali Aksoy tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada hakkında yakalama kararı verilen ve İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kemalpaşa ilçesinde bir evde gözaltına alınan avukat Ali Aksoy, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgusunun ardından "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan Aksoy, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"İzmir'deki askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan bazı kişilerin avukatlığını yapan Aksoy hakkında ayrıca cumhurbaşkanına hakaret, görevli polislere mukavemet ve hakaret gibi suçlardan dava açılmıştı.

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun sürdürdüğü soruşturma kapsamında 25 avukat hakkında gözaltı kararı verilmiş, gözaltına alınan 11 avukattan Eren Sarak, Fatih Hakan Güvenç, Haldun Sonyürek, Mehmet Öztürk, Muzaffer Uzlaş, Muhammed Işık ve İsmail Sarı tutuklanmış, Birol Delikkaya, Berkant Ayok, Mehmet Arif Demir ve Mehmet Temel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Savcılığın 4 avukatın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına yaptığı itiraz üzerine yakalanan Demir mahkemece tutuklanmış, Delikkaya ve Temel ise yeniden adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Soruşturma kapsamında 14 avukat hakkında da yakalama kararı çıkartılmıştı.

Yorumlar