Avukat Şimşek: 7 gün bu insanlar boşuna yattı

Sahur vakti gözaltına alınarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın nezarethanesinde tutulan polislerden 30 kişi tüm suçlardan tahliye edildi, 8'ine ise denetimli serbestlik verildi. Kararın verilmesinin ardından avukat Kemal Şimşek, gazetecilere...

Google Haberlere Abone ol
Avukat Şimşek: 7 gün bu insanlar boşuna yattı

Sahur vakti gözaltına alınarak Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın nezarethanesinde tutulan polislerden 30 kişi tüm suçlardan tahliye edildi, 8'ine ise denetimli serbestlik verildi. Kararın verilmesinin ardından avukat Kemal Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Geçmiş 7 günün özeti, sahur operasyonuyla başlayıp büyütülmüş, büyük bir algı operasyonu yapılmış. 7 gün bu insanlar boşuna yattı. Tutuklananlar için de arkasındayız. Savunmalar ağır şartlar altında alındı. Psikolojik baskıya maruz kaldılar. Zaten her türlü hukuki garabet yapıldı. İtirazı yapacağız. Umutluyuz. Bu arkadaşlarımızın çıkacağına eminiz. 11 şahıs dışındaki herkes birazdan çıkacak. İfadesi alınamayan 17 kişi, bu yüzden serbest bırakıldı” dedi.

Mahkemenin saat 21.00’da kararını açıklayacağını, ancak gece yarısına kadar beklediklerini ifade eden avukat Şimşek, “Bu saate kadar niye bekletildiğimizi bilmiyoruz. Yüzlerce polisin arasında bekletildik. Biz hala savunma avukatları olarak, dosyada hala kendilerine yetecek suçlamanın olmadığına eminiz. Dosyadaki bütün müvekkillerimiz yıllarca vatan hizmetinde fedakarca çalışmış insanlar. Kime ne söz verildi de, ne talimat alındı da bu insanlar alındı, buna tarih karar verecek” diye konuştu.

Yurt Atayün'ün ifadesi alındığı sırada hakimin ‘susuyorum’ şeklinde bir ifade kullanmasının hatırlatılması üzerine Şimşek; "Yurt müdürün ifadesi sırasında oldu bu olay. Yurt müdürün ısrarla hakkımdaki suçlamalarda delilleri görmek istiyorum demesine sayın hakimin emniyet aşamasında bu delillerin kendisine gösterildiğini ifade etmesine karşın Yurt müdür 'hayır gösterilmedi, ben bu delilleri istiyorum' şeklindeki bir diyalogtan sonra 'susuyorum' diye bir ifadesi oldu" cevabını verdi.

Avukat Kamil Ata ise mahkemeyi kilitleyenin avukatlar olmadığını kaydetti. Avukat Ata, “Siyasi soruşturma olduğundan siyasi bir karar alındı. İktidar son zamanlarda partner değiştirip terör örgütlerine yaklaştı. Dostları IŞİD, Tevhid Selam Örgütleri oldu. Devletin kılcal damarlarına kadar ulaşmışlar. Devletin önemli belgelerini çalıp evlerine götürmediler, arkamızdaki Adalet Sarayı'nın arşivine koydular. Biz bu soruşturmanın döneceğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Mahkemenin tutuklama yapma zorunluluğunda olduğunu söyleyen avukat Ata, “İçerideki arkadaşlarımızın 49'da her şeye hazırdı, tutuklanacaklarını düşünüyorlardı. Ancak mahkeme kısmi karar verdi” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar