Avukat Hüseyin Ataol: Sulh ceza hâkimliklerinin kurulmasıyla cadı avı başladı

Sahur vakti gözaltına alınan Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon’u soruşturan polislerin avukatı Hüseyin Ataol, sulh ceza hâkimliklerinin kurulmasından sonra ciddi bir cadı avı başladığını söyledi. Daha önce Adana’daki MİT TIR'ları ve Ankara'daki...

Google Haberlere Abone ol
Avukat Hüseyin Ataol: Sulh ceza hâkimliklerinin kurulmasıyla cadı avı başladı

Sahur vakti gözaltına alınan Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon’u soruşturan polislerin avukatı Hüseyin Ataol, sulh ceza hâkimliklerinin kurulmasından sonra ciddi bir cadı avı başladığını söyledi. Daha önce Adana’daki MİT TIR'ları ve Ankara'daki Böcek soruşturmasıyla ilgili olarak bazı emniyet mensuplarının gözaltına alındığını hatırlatan Ataol, “Bunlar basiretli ve ferasetli Türk hakimlerinin basiretinden geri dönmüştür. Burada başarılamayan bir operasyon yeni cuma günü kurulmuş olan sulh ceza hakimlikleri Pazartesi 13 klasörü inceleyerek gözaltı ve yakalama kararı vererek yapılmaya gerçekleştirilmeye çalışılıyor.” dedi.

Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon’u soruşturan polislerin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında hakkında 'Aranıyor' denilen emniyet mensuplarından Başkomiser İkbal Kayaduman, Emniyet Müdürleri Erol Demirhan, Ahmet Öztürk ve Emniyet Amiri Muhammed Ali İkli İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne teslim oldu. Avukat Hüseyin Ataol, müvekkillerinin şehir dışından geldiğini arkadaşların gözaltı kararından kaçmaları gibi bir durum söz konusu olmadığını söyledi. Sulh ceza hâkimliklerinin kurulmasından sonra ciddi bir cadı avı başladığını vurgulayan Ataol, şunları kaydetti: “Biliyorsunuz daha öncesinde Adana’daki MİT TIR'ları ile ilgili olarak Ankara'daki Böcek soruşturmasıyla ilgili olarak bazı emniyetteki arkadaşlar gözaltına alınmıştı. Bunlar basiretli ve ferasetli Türk hakimlerinin basiretinden geri dönmüştür. Burada başarılamayan bir operasyon yeni cuma günü kurulmuş olan sulh ceza hakimlikleri Pazartesi 13 klasörü inceleyerek gözaltı ve yakalama kararı vererek yapılmaya gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Bu süreç sonunda kesin beraat alacağımız umuyoruz adil ve hakkaniyeti bir yargılamanın yapılmasını umuyoruz.”

‘BİZİM BU DOSYADAN BİR AY ÖNCE HABERİMİZ OLDU’

Savcılık tarafından yürütülen soruşturmada 1 ay önce haberdar olduklarını belirten Ataol, şöyle devam etti: “Bizim bu dosyadan bir ay önce haberimiz oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaatta bulunduk. Sayın savcımız bu konudaki talebimizi reddederek bilgi ve belge vermedi. Bir gece yarısı operasyonuyla 100'ün üzerinde emniyetten arkadaşımız gözaltına alındı. Ve burada 48 saatten beri hiç bir şey yapılmadan bekletiliyorlar.”

Dün akşam itibariyle ifadelerin alınmaya başlandığını hatırlatan Ataol, “Kendi müvekkillerim hakkında konuşuyorum. Ve bu gözaltı süreci içinde sağlıklı bir ifadenin alınamayacağı hepinizin malumudur. Ben belge ile konuşuyorum. Soruşturmaya ilişkin detaylara ulaşmamız hukuki hakkımız engellendi. Böyle dar çerçevede müvekkillerim haklarını savunmaya çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Müvekkillerinin yaptıkları şeyin mevzuata özellikle istihbarat dairesi için özel yönetmenliklere uygun olduğunun bilincinde olduğunu kaydeden Ataol, “Ben de dosyaları incelediğimde hukuka aykırı hiç bir iş yapılmamış olduğunu gördüm. Ama burada adiline bir yargılanmaya karşı kalacak mıyız o konuda bazı tereddütlerim var.” diye konuştu.

'ESKİ İSTİHBARAT ŞUBE MÜDÜRÜ EROL DEMİRHAN: KAÇMADIK KAÇMAYACAĞIZ2

Yolsuzluk, KCK ve Ergenekon’u soruşturan polislerin gözaltına alındığı soruşturma kapsamında hakkında “Aranıyor” denilen Eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne geldi. Emniyet girişi öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Demirhan, “Daha önce İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptım İstanbul’da devletimiz çağırdı geldik. İfade vereceğiz kaçmadık kaçmayacağız. Kaçacak hiç bir şey yapmadık. Yaptığımızı her işlem kanunlar çerçevesinde yapılmıştır. Mahkeme kararı alarak yaptık. Bu dinlemeler zaten ruhuna uygun olarak hakim kararı ve yasal mevzuata uygun çerçevelerde yapılmak zorundadır. Bunun dışında yapılma imkanı da yoktur. Ben hakimlerin ve savcıların hukuka uygun karar vereceklerine inanıyorum. Arkadaşlarımızın her birinin de kanunsuz bir işlem yapmaya kim emrederse emretsin imkanlarının ve niyetlerinin olmadığını düşünüyorum. Yapmadılar zaten. Bu konuda herhangi bir sıkıntım yok gideceğiz teslim olacağız. Herhangi bir şekilde kaçmadım.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar