Avukat Halil Kuru son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Halil Kuru son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Avukat Halil Kuru son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Halil Kuru son yolculuğuna uğurlandı. Kuru için yıllarca çalıştığı Ereğli Adliyesi önünde tören düzenlendi.

    Ereğli Adliyesi önünde düzenlenen törene Zonguldak Barosu Başkanı Kerem Ertem, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal, bazı siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yargı mensuplarından oluşan kalabalık bir topluluk katıldı. Zonguldak Barosu Başkanı Kerem Ertem, törende yaptığı konuşmada meslek hayatı boyunca her gün hak ve hukuk mücadelesi veren değerli bir meslektaşlarını bu kalabalık önünde uğurladıklarını söyledi.

    Merhum Halil Kuru'ya Allah'tan rahmet dileyen Ertem, şöyle konuştu: "Daha ölümü bilemiyoruz. Bizi bulunca da anlamak mümkün olmuyor. Ama ölmeden önce bırakılan nefesleri, uğraşıları, mücadeleleri, dostlukları, kötüyü, iyiyi, güzeli ve doğruyu görüyoruz. Ama hayatı da anladığımız ve bildiğimiz söylenemez. Konfüçyus'un dediği gibi daha yaşamayı bilemiyoruz. Buna rağmen hayatın içinde olan bizler hayatı bilmesek de yaşıyoruz alabildiğince. Dostluk ve arkadaşlık yolunu, zamanın bir anında ve yıllar boyunca yaşayabiliyoruz. İşte bize dostluk ve arkadaşlık yaşatan naif, sıcak bakışlı değerli üstadımız avukat Halil Kuru ağabeyimizi yaşamın içinde ve onun hengamesinde tanıdım. Onu mesleğe ilk adım attığımda tanıdım. Ereğli zamanlarımda tanıdım. Mesleğimizin kültürüne yazılan satırlardan bazıları da üstadımıza aittir. Hem mesleğimize katkıları, hem de hukuk mücadelesine katkıları karşısında huzurlarınızda merhum üstadımız önünde eğiliyorum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Meslektaşlarımıza, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı Cennet olsun."

    Kuru'nun cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. CİHAN

Yorumlar