Avukat Ekinci: Erzurum'daki radar kayıt sonuçlarını bekliyoruz

Büyük Birlik Partisi merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da aralarında olduğu 6 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili davada dosya üzerindeki gizlilik kararı kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Avukat Ekinci: Erzurum'daki radar kayıt sonuçlarını bekliyoruz

Büyük Birlik Partisi merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun da aralarında olduğu 6 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili davada dosya üzerindeki gizlilik kararı kaldırıldı. Gizlilik kararının kaldırılmasının ardından konuşan Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selamı Ekinci, daha çok 5 yıl sonra Erzurum’da bulunan radar kayıtları üzerinde durduklarını söyledi.

Gizlilik kararının kaldırılmasının ardından Cihan Haber Ajansı’na konuşan Ekinci, "Son yapılan değişiklikle Özel Yetkili Mahkemeler kapatılınca olay yerinin Kahramanmaraş olmasından dolayı dosya Kahramanmaraş’a gitti. Gizlilik kararı da CMK’nın 153. maddesinde yapılan değişiklik gereği kaldırıldı. Dosya Kahramanmaraş’ta yeni bir savcıya verildi. Savcı dosyayı baştan incelemeye başladı."
değerlendirmesinde bulundu. Ekinci şöyle devam etti: "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatla Ankara’da yaptığı işlemlerin raporları daha gelmedi. Bir şey çıkmaz gibi duruyor. Ankara’da gitmiş olduğumuz keşifte verilen bilgiler dosyada daha önce verilen bilgilerin tekrarından ibaret. Erzurum’da bulunan radar kayıtları vardı. Bu radar kayıtları üzerinde oynama yapılması ihtimali vardı. Onu tespit edecekleri mi edemeyecekler mi onu bilmiyorum. Raporun önemli kısmı beklediğimiz kısmı o. Eğer o radar görüntüleri üzerine oynama yapılmışsa aşağı yukarı her şey netleşmiş olacak. Dosya 5-6 ay içinde bir gelişme beklemiyoruz."



CİHAN

Yorumlar