'Avrupa'ya göndereceğiz' diye yabancı uyrukluları 5'er bin liraya kandırmışlar

Mersin'de yasa dışı yollarla yurda giren 27'si Suriye, 60'ı Burma, 11'i Afganistan, 1'i Irak uyruklu 99 kişi yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
'Avrupa'ya göndereceğiz' diye yabancı uyrukluları 5'er bin liraya kandırmışlar

Mersin'de yasa dışı yollarla yurda giren 27'si Suriye, 60'ı Burma, 11'i Afganistan, 1'i Irak uyruklu 99 kişi yakalandı. Kaçakların, kendilerini Avrupa ülkelerine götürmeyi vadeden şüphelilere kişi başı 5 bin lira ödedikleri ortaya çıktı.

Kaçakçılığı organize ettiği ileri sürülen bir kişi ise göz altına alındı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kaçak yollarla Türkiye'ye giren çok sayıda yabancı uyruklu kişinin sahil kesimindeki ilçelerden deniz yoluyla başta İsveç olmak üzere Avrupa ülkelerine gideceği yönünde bilgi aldı.

Harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Erdemli, Silifke, Aydıncık, Anamur ilçelerindeki ekipleri ile bölgedeki tüm jandarma devriyelerini uyardı. Konudan Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı birimleri de haberdar edilerek göçmen kaçakçılığı yapabilecek gemi ve teknelere karşı duyarlı olmaları istendi. Bunun üzerine devriye yapan Jandarma ekipleri merkez Toroslar ilçesi Kepirli köyünde vatandaşların yazlık olarak kullandığı bir villada çok sayıda şahsın olduğunu tespit etti.
Villaya operasyon düzenleyen ekipler, evde çeşitli ülkelere mensup yabancı uyruklu 69 kişiyi yakaladı. Villanın çevresinde yapılan araştırmalar neticesinde jandarmayı fark edip evden kaçan 30 kişinin daha olduğu belirlendi. Bu kişiler de evin yaklaşık bir kilometre ilerisindeki ormanlık alanda yakalandı.
75'i erkek,13'ü kadın, 11'i çocuk 99 kaçağın 27'sinin Suriye, 60'ının Burma, 11'inin Afganistan, 1'inin de Irak uyruklu olduğu belirlendi.

Soruşturmayı genişleten ekipler kaçakçılığı organize ettiği ileri sürülen 1 şüpheliyi de gözaltına aldı. Yabancı uyruklu şahısların göçmen kaçakçılığı yapan organizatörlere, kendilerini Avrupa ülkelerine götürmeleri karşılığında kişi başı 5'er bin lira ödediklerini iddia etti. Akdeniz Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı birimlerinin aldığı önlemler nedeniyle, kendilerini yurt dışına götürecek geminin sahile yanaşamadığını anlatan kaçaklar, jandarma devriyelerine yakalanmamak için bu köye geldiklerini belirtti. Üzerlerinde, denizde oluşabilecek kazalara karşı can yeleğide bulunan kaçaklar İl Jandarma Komutanlığındaki ifadelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

CİHAN

Yorumlar