Avrupa’ya açılan Sönmez Seramik 2013’te yüzde 50 büyüdü

Ordu'nun Ünye ilçesinde faaliyet gösteren Sönmez Seramik, 2013 yılında yüzde 50 büyüdü.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’ya açılan Sönmez Seramik 2013’te yüzde 50 büyüdü

Ordu'nun Ünye ilçesinde faaliyet gösteren Sönmez Seramik, 2013 yılında yüzde 50 büyüdü. 2014’te ise hedef 2 yeni fabrikayı Ünye’ye kazandırmak.

    3 yıllık bir geçmişi olan Sönmez Seramik aynı sektörde faaliyet gösteren 40 firma arasından Türkiye de 3. sıraya yükseldi. Küvet, tekne, duşa kabin sektöründe faaliyet gösteren firma 2013 yılında gözünü Avrupa’ya dikmişti. Türkiye geneline S’tina markasıyla üretim yapan firma 2013 yılında S’tina Royal markasıyla da Avrupa’ya satış yapmaya başlamıştı.

    Sönmez Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sönmez, “2013 yılı büyüme hedefimiz yüzde 30’du. Üretim ve satışta hedeflerimizin çok üzerine çıkarak 2013’te yüzde 50 büyüdük.” dedi. 2014 yılı hedeflerinde ise Cam ve Levha Fabrikası olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Sönmez; “Cam Fabrikası kurulumu bitmek üzere, önümüzdeki ay içerisinde üretime başlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

    İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Adapazarı’nda da bölge müdürlükleri olan firmanın başarısını ürünlerinin kalitesine bağlayan Sönmez Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sönmez, "Biz gerçekten kaliteli ürünleri ucuza veriyoruz. Hammaddemizde ve hiçbir ürünümüzde Çin malı kullanmıyoruz. Türkiye’de en iyi kalitelerden birini yapıyoruz. Bu zamana kadar sattığımız ürünlerin hiçbirinden şikâyet gelmedi.” dedi.

    Avrupa’nın 2. büyük Yapı Fuarı’nın olduğu İstanbul TÜYAP UNİCERA Yapı Fuarına 3. kez katılan Firma ürünleriyle ve yaptığı yurtdışı bağlantılarıyla göz doldurdu. Firma S’tina markasıyla iç piyasada üretim yapıyor. Tüketicilerin çeşitliliğini baz alan firma 450’ye yakın duş teknesi, 1000’e yakın da duşa kabin çeşitleriyle üretimde zirveyi zorluyor.

    Her işin bir lokomotifi olduğunu söyleyen Mehmet Sönmez, "Bizim işin de lokomotifi 90-90 duş teknesi. En çok giden ürünümüzü piyasadan daha uygun ve çok daha kaliteli yapıyoruz. Kalitesi düşük olan firmalar zamanla batıyor. İnsanlarımız Çin malını az tercih ediyor. Bizler ürünlerimizde asla Çin malı kullanmıyoruz. Gürcistan’daki bayimiz sattığımız ürünlerde 'Türkiye’de üretilmiştir' yazısı istiyor. İhracat yaptığımız malı sattığımız firma kesinlikle bu yazıyı istiyor. Bizde o garantiyi bayilerimize ve müşterilerimize veriyoruz. Ayda 10 bin parçaya yakın ürün satıyoruz. Ünye gibi yerde bu rakam oldukça büyük. 10 bin üründen azami 1 ya da 2 tane hasar çıkıyor.” şeklinde konuştu.

    Sönmez, ”Bizim kendimize has çalışma stratejilerimiz vardır. Biri dürüstlüktür. Karşındaki insan senin dürüst olduğunu anlayınca gönül rahatlığıyla ürününüzü tercih edebiliyor. Toptancı bayi veya bayi hiç sorgusuz sualsiz 500 milyarlık çeki yazıp gönderiyor. Ben ürünü sonra alırım diyor. Bankadan 10 milyarlık kredi çekmeye kalksan senden bir sürü kefil istiyor. Biz bayilerimize bu güveni vermeye çalıştık ve verdiğimize de inanıyorum. Bayilerimiz bize o kadar güveniyor ki 500 milyarlık açık çeki gönderiyor. Sattığımız ürünün arkasında duruyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar