Avrupa’nın en modern kliniği 125 yaşında

Hamburg-Eppendorf Üniversitesi Kliniği UKE kuruluşunun 125. yılı farklı etkinliklerle kutlandı. Avrupa’nın en modern kliniği olarak bilinen 125 yıllık üniversite kliniği bünyesinde birçok poliklinik ve araştırma enstitüsü bulunduruyor.Kliniğin...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’nın en modern kliniği 125 yaşında

Hamburg-Eppendorf Üniversitesi Kliniği UKE kuruluşunun 125. yılı farklı etkinliklerle kutlandı. Avrupa’nın en modern kliniği olarak bilinen 125 yıllık üniversite kliniği bünyesinde birçok poliklinik ve araştırma enstitüsü bulunduruyor.

Kliniğin uyguladığı gelişmiş operasyon teknikleri Ortadoğu ve Asya ülkelerinden birçok hastanın tedavi için ilgisini çekiyor.

Kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen çok sayıda etkinliğin yanı sıra açık kapı günü düzenlendi. Açık kapı gününde Hamburg Belediye Başkan Yardımcısı ve Bilim ve Araştırma Senatörü Dr. Dorothee Stapelfeldt, "Modern bir üniversite hastanesinden beklentiler özellikle yüksek, çünkü aynı çatı altında birçok enstitü barındırıyor. 9 bin 400 çalışanı ile çok güzel işler yapan UKE hasta bakımındaki gelişmeler nedeniyle uluslararası alanda çok olumlu algılanmaktadır." dedi.

UKE Dekanı Prof. Dr. Dr. Uwe Koch-Gromus ise kliniğin son 20 yılda büyük bir değişim gerçekleştirdiğini anlattı.

Stapelfeldt, Heykeltraş Gunter Demnig’in Nazi zulmü kurbanları anısına kliniğin girişine döşediği anıt taşların açılışını yaptı. Profesörlerin bağışları ile yaptırılan eserde ırkçı nedenlerden dolayı görevinden alınan 16 bilim insanının isimleri unvanları ile birlikte taşlar üzerine işlenmiş.

Sanatçı Demnig 2002 yılından beri Hamburg’un farklı yerlerine Nazi zulmüne uğrayan kurbanların ismini taşıyan kaldırım taşları yerleştiriyor. CİHAN

Yorumlar