Avrupalı öğrenciler Çukurova Üniversitesi'ne hayran kaldı

Avrupa Birliği Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında Çukurova Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler için, Dış İlişkiler Birimi tarafından kampüs turu düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Avrupalı öğrenciler Çukurova Üniversitesi'ne hayran kaldı

Avrupa Birliği Erasmus Öğrenim Hareketliliği kapsamında Çukurova Üniversitesi’ne gelen yabancı öğrenciler için, Dış İlişkiler Birimi tarafından kampüs turu düzenlendi. Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen 19 öğrenci, 2013-2014 akademik yılı bahar döneminde Çukurova Üniversitesi’nde öğrenim görecek.

Çukurova Üniversitesi’ni gezen Avrupalı öğrenciler, yerleşkenin büyüklüğü ve güzelliğinden etkilendiklerini söyleyerek, kampüsten bol bol fotoğraf çekti. Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, İtalya ve Almanya'dan gelen 19 öğrencinin, Makine Mühendisliği, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler ile Ziraat fakültelerinde eğitim göreceği bildirildi.

ERASMUS NEDİR?

Erasmus programı, Avrupalı yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Öte yandan, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yeni bir döneme girdi. 2007-2013 yılları arasında Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları adı ile yürütülen programların, 2014-2020 yılları arasında Erasmus+ adı altında uygulanmaya devam edeceği belirtildi. Erasmus+ Programı kapsamında eğitim, öğretim ve gençlik alanlarının yanı sıra spor konusunda da geliştirilecek projelere destek sağlanacak.
CİHAN

Yorumlar