Avrupalı emniyet müdürleri siber suçlarla mücadele için Ankara’da buluştu

Avrupa başkentlerinin emniyet müdürleri, ‘Kent güvenliğini tehdit eden yeni eğilimlerle ve siber alanda suç ve suçlularla mücadele’ konularını ele almak için Ankara'da bir araya geldi. Yeni suç yöntemleri ile internet ve sosyal medya da...

Google Haberlere Abone ol
Avrupalı emniyet müdürleri siber suçlarla mücadele için Ankara’da buluştu

Avrupa başkentlerinin emniyet müdürleri, ‘Kent güvenliğini tehdit eden yeni eğilimlerle ve siber alanda suç ve suçlularla mücadele’ konularını ele almak için Ankara'da bir araya geldi. Yeni suç yöntemleri ile internet ve sosyal medya da yaşanan suçlara ilişkin bilgi alışverişinin yapılacağı 36. Başkent Emniyet Müdürleri Konferansı'nda, 30 ülkeden gelen emniyet müdürleri ve delegeler, yeni güvenlik önlemleri konusunda da çalışmalar yapacak.

Bu yılki konferansta katılımcılar, toplumsal olayların şiddet eğilimli gruplarca istismarı ve polisin yetkileri, radikalleşmenin engellenmesi, narko-terörle mücadele yöntemleri, sosyal paylaşım sitelerinin provokatif amaçlarla kullanımı konularında da fikir alışverişinde bulunacak. Konferansın açılış törenine; İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve 30 ülkenin emniyet müdürleri ve delegeleri katıldı. Açılış konuşmaları öncesi katılımcılar Soma’da yaşanan maden faciası ve Bosna Hersek’te yaşanan sel afetinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulundu.

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, güvenlik hizmetlerinin sunulmasında polis teşkilatlarının rolü ve işlevinin, toplumların giderek daha fazla şehirlerde yaşamasına bağlı olarak her geçen gün arttığına işaret etti. “Sürekli gelişen teknoloji iletişim alışkanlıklarımızı kökten değiştirmiştir. Artık sosyal medya ve internet insanlar için vazgeçilmez birer yaşam alanı haline gelmiştir.” diyen Bakan Yardımcısı Güneş, kişi ve kurumlara ait son derece önemli bilgilerin, ekonomik değerlerin saklandığı, yönetildiği ve paylaşıldığı siber dünyanın suçluların da ilgi alanını oluşturduğuna dikkat çekti. Güneş, “Suçluların bu ilgisi ise söz konusu platformların pek çok kişinin mağduriyetine sebep olabilecek potansiyel suç alanları haline getirmektir. Bu toplantının ana temasının kent güvenliğini tehdit eden yeni eğilimlerle mücadele ve siber alanda suç ve suçlularla mücadele olarak belirlenmiş olmasını da son derece önemli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Konferansın ana teması olan ülkelerin kent güvenliğini tehdit eden yeni eğilimlerle mücadele ve siber alanda suç ve suçlularla mücadele konularının da önemli paylaşımlar ortaya çıkacağına değinen Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ise, “Birlikten kuvvet doğar ilkesi doğrultusunda yeni adımlar atılacaktır. Bunun yanında toplumsal olayların şiddet eğilimli gruplarca istismarı ve polisin yetkileri, radikalleşmenin engellenmesi, narko-terörle mücadele yöntemleri, sosyal paylaşım sitelerinin provokatif amaçlarla kullanımı konularında da önemli bilgi alışverişi olacağına inanıyorum. Türk Polis Teşkilatı bölge ve dünya barışına her türlü katkı ve desteği vermiş ve bundan sonra da vermeye devam edecektir.” diye konuştu.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de dünyadaki gelişmelerin çok hızlı değiştiğini ve polisin de buna göre planını uygulaması gerektiğini kaydetti. Yüksel şöyle dedi: "Dün konuşulan demokrasi, dün tartışılan temel hak ve özgürlükler ile yurttaşlık tanımı bile bugün farklı şekilde tanımlanıyor. Dirlik ve düzenliği sağlama ama karşısında güçlü özgürlükler. Bu ince çizgiyi dünyanın her yerinde bütün polislerin kendisine sorması gerekiyor.”

Küreselleşen dünyada suç ve suçluların da kendilerini bu yeni düzene adapte ettiğine dikkat çeken Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ise, “Bu nedenle işbirliklerinin ayrı bir öneme sahip olduğu aşikârdır. Önceki yıllarda gerçekleştirilen konferanslar gibi 30 ülkenin temsilcilerinin katılımlarıyla 36.'sı düzenlenen bu konferans farklı bilgi ve tecrübelerin paylaşımı nedeniyle bir fırsat olacağını düşünüyoruz.” açıklamalarında bulundu. CİHAN

Yorumlar