Avrupa’daki Kazaklar Berlin’de hasret giderdi

Avrupa ülkelerinde yaşayan Kazaklar, Almanya’nın başkenti Berlin’de 12. Geleneksel Avrupa Kazak Kurultayı’nda bir araya geldi. Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Avusturya, İsveç, Danimarka, Norveç, Belçika, İsviçre, İtalya ve Polonya...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa’daki Kazaklar Berlin’de hasret giderdi

Avrupa ülkelerinde yaşayan Kazaklar, Almanya’nın başkenti Berlin’de 12. Geleneksel Avrupa Kazak Kurultayı’nda bir araya geldi.

Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Avusturya, İsveç, Danimarka, Norveç, Belçika, İsviçre, İtalya ve Polonya gibi değişik Avrupa ülkelerindeki 10 Kazak cemiyetinin üyelerinin yanı sıra Kazakistan’dan milletvekilleri, sivil toplum kurumları temsilcileri ve basın mensupları da katıldı. Kazakistan’ın Berlin Büyükelçisi Dr. Nurlan Onjanov ve değişik ülkelerdeki Kazak diasporası konusunda araştırmalar yapan bilim adamları da hazır bulundu. Programda Kazak, Türk ve Alman marşı okundu.

Kurultayda geleneksel futbol turnuvasının yanı sıra Kazak dili ve edebiyatı alanında yarışmalar yapıldı. İsveç’ten gelen Kazakların takımı futbol turnuvasının birincisi olurken, ikinciliği Köln şehrinin takımı aldı. Kazakistan’ın en ünlü şarkıcılarından Makpal Junusova, Seriler Tobu, Rustem Nurjigit ve Arai Askan isimli sanatçılar Avrupalı Kazakların memleket hasretini giderdi.

Avrupa Kazak Dernekleri Federasyonu (FEKA) Yönetim Kurulu, bir sonraki kurultayın Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılmasını kararlaştırdı. Kurultay çerçevesinde Kazak diasporaların birlik ve beraberliğini güçlendirmesi, korunması ve dayanışmanın geliştirilmesine yönelik sempozyum ve toplantılar yapıldı. CİHAN

Yorumlar