Avrupa'da Bilişimin zirvesine Erdem Erkul aday gösterildi

Merkezi Brüksel'de bulunan 33 Avrupa ülkesi ile yarım milyona yakın bilişim teknolojisi uzmanının üye olduğu Avrupa Profesyonel Bilişim Dernekleri Konseyi (CEPİS) Başkan Yardımcılığı'na Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa'da Bilişimin zirvesine Erdem Erkul aday gösterildi

Merkezi Brüksel'de bulunan 33 Avrupa ülkesi ile yarım milyona yakın bilişim teknolojisi uzmanının üye olduğu Avrupa Profesyonel Bilişim Dernekleri Konseyi (CEPİS) Başkan Yardımcılığı'na Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul’un oğlu Dr. Erdem Erkul aday gösterildi.

Avrupa bilişim politikalarına yön veren CEPİS’in 5-6 Nisan’da Cenevre’de yapılan toplantısında Türkiye’yi Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Erkul temsil etti. Toplantıda, “TBD ve Kamu Politikalarına Etkisi ve Katkısı” başlıklı sunum yapan Erkul’un CEPİS Başkan Yardımcılığı adaylığı da bu toplantıda gündeme geldi. Erkul’un adaylığı Kasım ayında Brüksel’de yapılacak olan CEPİS Genel Kurulu’nda oylanacak.

Erdem Erkul, farklı ülkelerden bakanlar, rektörler ve diplomatların da yer aldığı program için Harvard’a iki yıl üst üste çağrılan tek Türk olarak dikkat çekti.

Erdem Erkul'un sahip olduğu "digital-government.net" isimli portal, 30 milyonu aşkın takipçisi ile şimdiden dünyanın ilgisini çekmiş durumda. Elektronik devletle, siyasette teknoloji kullanımı ile ilgili merak edilen her şeyin yer aldığı İngilizce sitenin, dünyanın her tarafından izleyicisi bulunuyor.

Öğrenim hayatını Sivas’ta gerçekleştiren, master ve doktora çalışmalarını Hacettepe Üniversitesi’nde yaptıktan sonra e-devlet çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Erdem Erkul, ülkemizi yurtdışında bir çok kez temsil etti. CİHAN

Yorumlar