Avrupa ülkelerinden 40 genç eğitimci, Vali Aydın’ı ziyaret etti

"Siirt Okuyor Avrupa’da Projesi" kapsamında kente gelen Avrupa Birliği üyesi 5 ülkeden 40 öğrenci, Siirt Valisi Ahmet Aydın’ı ziyaret etti.İki günden bu yana Siirt'te bulunan 40 yabancı eğitimci, sabah saatlerinde Siirt Üniversitesi Kampüsü'nde...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa ülkelerinden 40 genç eğitimci, Vali Aydın’ı ziyaret etti

"Siirt Okuyor Avrupa’da Projesi" kapsamında kente gelen Avrupa Birliği üyesi 5 ülkeden 40 öğrenci, Siirt Valisi Ahmet Aydın’ı ziyaret etti.

İki günden bu yana Siirt'te bulunan 40 yabancı eğitimci, sabah saatlerinde Siirt Üniversitesi Kampüsü'nde atölye çalışmalarına katıldı. Öğlenden sonra hükümet konağı önünde toplanan gençler, kitap okuma etkinliği düzenleyerek, farkındalık oluşturdu. Valilik ile AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan proje çerçevesinde, İtalya, Yunanistan, Slovakya, Hırvatistan ve Romanya’dan 40 eğitimci Vali Aydın ile Siirt Gençlik Merkezi halk oyunları ekibine eşlik ederek, yöresel halay çekti. Öğrencilerle daha sonra Valilik Toplantı Salonunda bir araya gelen Aydın, projeyle Siirt'in AB’ye üye olan ülkeler başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Siirt’in çok kültürlü ve dilli olduğunu ifade eden Vali Ahmet Aydın, "40 öğrenciyi ağırlamaktan son derece mutluyuz. Güzel memleketimiz Siirt’in tanıtımı için bütün fırsatları değerlendirmeye gayret ediyoruz." dedi.

AB’li genç eğitimciler, Siirt’te yaygın öğretim kuramlarıyla birlikte, Siirt Okuyor Avrupa'da projesine aktif olarak katılarak, destek veriyorlar.

CİHAN

Yorumlar