Avrupa şampiyonu judocu Şenyayla ödüllendirildi

Bursa'nın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi kapsamında milli takım çalışma kampına davet edilen ve bir yıldır kampta olan Avrupa şampiyonu judocu Rabia Şenyayla ve hocası Şeyda...

Google Haberlere Abone ol
Avrupa şampiyonu judocu Şenyayla ödüllendirildi

Bursa'nın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesi kapsamında milli takım çalışma kampına davet edilen ve bir yıldır kampta olan Avrupa şampiyonu judocu Rabia Şenyayla ve hocası Şeyda Bayram’ı altınla ödüllendirdi.

Ödüml töreninde konuşan Başkan Dündar, “Rabia, Osmangazi Belediyesporumuz'un Avrupa şampiyonu sporcusu. Geçtiğimiz ay Atina’da yapılan Ümitler Avrupa Şampiyonası'nda, 48 kiloda Avrupa şampiyonu olarak sadece bizim değil, Türkiye’nin gururu oldu. Şimdiki hedefimiz, Avrupa şampiyonluğunun ardından 2016 Rio Olimpiyatı'nda ülkemizi temsil etmek. Türk bayrağını olimpiyatlarda da göndere çektirmek. Kendisine güveniyoruz. İnşallah bunu başaracak ve madalyayı Türkiye’ye, dolayısıyla Osmangazi’ye getirecekler. Ben kendilerini şimdiden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Avrupa şampiyonasında rakiplerini yenerek altın madalya kazanan Şenyayla da Dündar’a teşekkür ederek, “Son iki yıldır, 40 ve 44 kiloda Avrupa ikincisi olmuştum. Bu yıl Atina’da 48 kiloda Avrupa şampiyonu oldum. Hedefim, 2016 Rio Olimpiyatı'na katılarak şampiyon olmak. Bugüne kadar verdiğim emeklerimin karşılığını aldığım için çok mutluyum. Bana destek olan başta Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Osmangazi Belediyespor Judo Takımı antrenörü ve aynı zamanda milli takım antrenörü olan Bayram ise Rabia’nın başarısının tesadüf olmadığını söyledi. CİHAN

Yorumlar