Avrupa Parlamentosu adayları Amsterdam'da seçmenle buluştu

Hollanda'da 22 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Türk kökenli adayları başkent Amsterdam'da seçmenle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Parlamentosu adayları Amsterdam'da seçmenle buluştu

Hollanda'da 22 Mayıs'ta yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinin Türk kökenli adayları başkent Amsterdam'da seçmenle bir araya geldi.

'Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu' (DSDF) ve 'Hollanda'da Türkiye Demokratlar Birliği'nin düzenlediği programda konuşan İşçi Partili AP Hollanda Milletvekili Emine Bozkurt, Türk kökenli seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı.

DSFD Başkanı Nevzat Cingöz ise kullanılmayan her oy ırkçılara giden bir oy olduğuna dikkat çekti. Cingöz "Özellikle Türkiye kökenli insanların seçime etkin bir şekilde katılmasını istiyoruz. Bir oy deyip geçememek lazım." dedi.

SEÇİMLE İLGİLİ AP ADAYLARININ GÖRÜŞLERİ

Hıristiyan Demokratlar (CDA) AP adayı Alaattin Erdal: "Siyaset kolektif yapılan bir iş. Sizi besleyen kitleler yok ise çok etkili olamazsınız. 22 Mayıs AP seçimlerinde Hollanda'daki Türk kökenli seçmenin yüzde 50'si sandığa gitse 5 Türk kökenli adayın hepsi seçilebilir."

Demokrat 66 Partisi (D66) AP adayı Ali Osman Biçen: "Avrupa Birliği aslında bizim için günlük hayatın bir parçası. AP'de alınan kararlar hepimizi ilgilendiriyor. AB topluma yakınlaşmalı."

Yeşil Sol Partisi (GL) AP adayı Güliz Tomruk Kişi: "Aslında her şey AB'den başlıyor. Aslında AB küreselleşen dünyada önemli bir hale geldi. AB'den çıkacak kararlar tüm üye ülkeleri kapsıyor. AB kararlarına üye ülkeler uymak zorunda."

İşçi Partisi (PvdA) AP adayı Adnan Tekin: "Avrupa Parlamentosu'ndaki fırsatların Lahey'deki parlamentoda olmadığını söylemek isterim. Ayrımcılığın normal hale geldiği şu günlerde AB'ne önemli sorumluluk ve yükümlülük düşüyor."

Hıristiyan Demokratlar (CDA) AP adayı Kaya Turan Koçak "AB'de etkili olmak için şahsınıza ciddi bir tercihli oy almanız ile mümkündür. Partimin desteğin almış birisi olarak buraya geldim. Sizlerin desteği ile 22 Mayıs sonunda yüksek bir tercihli oy ile orada olup sizlerin haklarınız savunmak istiyorum." CİHAN

Yorumlar