Avrasya Tüneli isim anketi için son gün

Avrasya Tüneli isim anketin için bugün son gün.

Google Haberlere Abone ol
Avrasya Tüneli isim anketi için son gün

20 Aralık'ta açılacak Avrasya Tünelinin ismi için açılan anket bugün sona eriyor. 'Kıtalar Birleşiyor Alttan, İsmi Geliyor Halktan' adıyla başlatılan ankette Mustafa Kemal Atatürk, Alparslan Türkeş ve Abdülhamid Han'ın isimleri öne çıkmıştı.

İstanbul Boğazı’nın altına inşa edilen, hem tekerlekli araçların hem de metronun geçişine olanak sağlayan ‘Tüp Geçiş Projesi’ 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

‘Avrasya Tüneli’ olarak bilinen projeye verilecek isim için Ulaştırma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde anket başlatılmıştı. İsim seçenekleri bulunmayan ankette 1 Aralık’ta başlayan oylama işlemi ise bugün saat 23.59'da sona erecek.

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri anket hakkında "En çok önerilen isim" 20 Aralık'ta tünelin açılış töreninde kamuoyuna açıklanacak. O güne kadar hangi isimlerin önerildiği, kaç ismin yarıştığı gibi bilgiler kamuoyuyla paylaşılmayacak. İsteyen istediği ismi önerebilir" açıklamasını yapmıştı.

Sosyal medyada tünelin isminin Mustafa Kemal Atatürk, Abdülhamid Han ve ve Alparslan Türkeş olması için ayrı ayrı kampanyalar yürütülüyor.

Yorumlar