"AVM'ler, Ulus semti esnafına havlu attırdı"

Ankara Elektronikçiler Meslek Odası Yönetim Kurulu üyesi Metin Çelik, "Kentin önemli bir merkezi olan Ulus semti ve çevresinde sosyo-ekonomik yaşam can çekişiyor.

Google Haberlere Abone ol
"AVM'ler, Ulus semti esnafına havlu attırdı"

Ankara Elektronikçiler Meslek Odası Yönetim Kurulu üyesi Metin Çelik, "Kentin önemli bir merkezi olan Ulus semti ve çevresinde sosyo-ekonomik yaşam can çekişiyor." dedi.
Çelik yaptığı yazılı açıklamada, “Ankaralı vatandaşların göz bebeği olan Ulus semti esnafları havlu atmaya başladı. Vatandaşların bir çok işini görebildiği, ucuz ve kaliteli malların satıldığı ulus esnafı çok dertli. Rüzgarlı Sokak, Posta Caddesi, Sanayi Caddesi, Konya Sokak, Ulus Hali ve çevresinde bulunan esnaflar Ulus’a kimsenin çıkmaması sonucunda kepenk kapatmaya başlayacaklar. Zamanında hava paraları ile devir yapılan iş yerleri artık siftahsız kapatmaya başlamışlardır.’’ ifadelerini kullandı.
Başkentte günden güne artan AVM’ lerin Ulus esnafını etkilediğini söyleyen Çelik, ’’İnsanlarımızın modern ve güvenli ortamlarda alış veriş yapmasının arkasındayım. Ama Ankara’da çok fazla AVM açılıyor. Hepsi birbirinin fotokopisi gibi, aynı marketlerden oluşan çarşılar halinde tüketicinin önüne çıkıyor. Tüketiciye pahalı ürün satmanın teşvik edildiği bir yapı oluşturuldu. Kredi kartı mağdurları yaratıldı. Krizin etkilerini bütün sektörler yaşadı. Yaşamaya da devam ediyor.’’ dedi.
Çelik, AVM' ler karşısında haksız rekabete uğradıklarını belirterek, Ulus’ta bulunan esnafların üvey evlat muamelesi gördüklerini, esnaflarımızın sorunları çözecek bir yetkili aradıklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar