AVM esnafı, elektrik kesintisini yargıya taşıyor

Bitlis’in Tatvan Belediyesi'ne ait Yaşam Alışveriş Merkezi'ndeki (AVM) 52 esnaf, elektrik borçlarını ödemelerine rağmen Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) tarafından elektriklerinin kesilmesini yargıya taşımaya hazırlanıyor. Esnaf,...

Google Haberlere Abone ol
AVM esnafı, elektrik kesintisini yargıya taşıyor

Bitlis’in Tatvan Belediyesi'ne ait Yaşam Alışveriş Merkezi'ndeki (AVM) 52 esnaf, elektrik borçlarını ödemelerine rağmen Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ) tarafından elektriklerinin kesilmesini yargıya taşımaya hazırlanıyor. Esnaf, kesilen elektrikler yüzünden prestij kaybı ve maddi zarara uğradıklarını belirtiyor.

Tatvan Belediyesi'ne ait Yaşam AVM'de her ay düzenli olarak elektrik borçlarını yatırmalarına karşın belediyeye ödenen AVM ortak gider elektrik borçlarının VEDAŞ’a ödenmemesi nedeniyle elektriklerinin kesilmesine tepki gösterdi. AVM'deki 52 esnaf, hukuk dışı yaptırım olduğu gerekçesiyle VEDAŞ’a dava açma kararı aldı. 52 esnaf adına AVM önünde basın açıklaması yapan esnaflardan Hasan Sönmez, esnafın tamamının ilk günden itibaren düzenli olarak iş yeri elektik borcunu ödediğini öne sürerek, VEDAŞ tarafından yapılan kesintilerin hukuk dışı olduğunu savundu. AVM'nin ortak gider elektrik borçlarını VEDAŞ’a ödenmek üzere her ay düzenli olarak belediyeye ödediklerini ancak belediyenin VEDAŞ’a ödeme yapmaması nedeniyle sorunun buradan kaynaklandığına dikkat çeken Sönmez, "Yapılmayan bu ödeme bu güne ya da bu yıla ait bir sorun değil, yaklaşık 5 yıllık bir sorundur. VEDAŞ normalde belediye tarafından ödenmeyen ortak gider abonesinin elektriğini kesmesi gerekiyordu. Ancak VEDAŞ yetkilileri yetkilerini aşarak ve hukuk dışı bir girişimde bulunarak AVM esnafının tamamının elektriğini kesmiştir. Bu da kabul edilir bir durum değildir." dedi. Kesinti nedeniyle uzun yıllardır AVM’de prestij kazanan esnafın prestij kaybettiğini ve maddi zarara uğradığını öne süren Hasan Sönmez, "52 esnaf olarak ortak karar aldık ve yapılan hukuk dışı yaptırımı yargıya taşıma kararı aldık. Olayda haklılığımızı ispatlamak için VEDAŞ’a dava açma girişimlerimiz başladı." diye konuştu.

Tatvan Yaşam AVM Müdürü Haluk Altun ise yapılacak kesintilerle ilgili hiçbir VEDAŞ yetkilisinin kesinti yapılacağı ile ilgili bilgi vermediğini öne sürdü. Kesintilerin esnafı mağdur ettiğini kaydeden Altun, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emrullah Tekin da olayda tek suçlunun VEDAŞ yetkilileri olduğunu belirterek esnafı savundu.

Son günlerde yaşanan elektrik kesintilerinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Tekin, "Günlerdir Tatvan halkı yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle hem susuz hem de elektriksiz kalmaktadır. Bu yetmezmiş gibi Tatvan'ın en önemli ekonomik kaynaklarından olan Tatvan Yaşam AVM'nin elektriklerinin kesilmesi sözün bittiği noktadır. Bu uygulamalar Tatvan halkının Tatvan esnafının aleyhinedir. Biz Tatvan Esnaf Odası olarak sonuna kadar esnafımızın ve halkımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." diye belirtti. CİHAN

Yorumlar