Avcılar ve Atıcılar Derneği, av yasağı konusunda avcıları uyardı

Yerköy Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hüsnü Çoban, bıldırcın ve üveyik avı sezonunun 23 Ağustos Cumartesi günü başlayacağını belirterek, avcıları, av yasağı bulunan hayvanları avlamamaları gerektiği konusunda uyardı.İlde...

Google Haberlere Abone ol
Avcılar ve Atıcılar Derneği, av yasağı konusunda avcıları uyardı

Yerköy Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hüsnü Çoban, bıldırcın ve üveyik avı sezonunun 23 Ağustos Cumartesi günü başlayacağını belirterek, avcıları, av yasağı bulunan hayvanları avlamamaları gerektiği konusunda uyardı.

İlde hasat döneminin tamamlanmasıyla avcıların av sezonunu büyük bir sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Çoban, av sezonunda bir avcının günde 10 bıldırcın veya 8 üveyik avlama hakkı bulunduğunu, doğal dengenin bozulmaması için avcıların belirlenen sayının dışına çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Çoban, "Doğal dengenin bozulmaması için avcılarımızdan belirlenen kurallara göre avlanmalarını istiyoruz. 23 Ağustos tarihi itibariyle bıldırcın ve üveyik avı başladı. Bunun yanı sıra yaban domuzu avı da açıldı." dedi.

Av yasağı bulunan hayvanların kesinlikle avlanmaması gerektiğini söyleyen Çoban, "Eğer bir avcı, yasaklı olduğu halde avlanma yapar, bu da tespit edilirse çok ağır ceza ödemek durumunda kalır. Biz avcı arkadaşlarımızın bu tür cezalı duruma düşmemeleri için yasaklar konusunda daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Av yasağı olan çil ve kınalı keklik türü hayvanlar mevsimi gelmeden avlanmamalı, ayrıca avcılarımızın avlanma ruhsatı, avlanma pulu olmadan av yapmaması gerekmektedir. Bu vesile ile yeni sezonda avcılarımıza kazasız belasız bir av sezonu geçirmelerini diliyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar