Avcı'dan Cihan muhabirini susturan cevap

İzmir'de Cihan Haber Ajansı muhabirinin sorduğu soruya Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan 'susturan' bir cevap geldi.

Google Haberlere Abone ol
Avcı'dan Cihan muhabirini susturan cevap

Bugün özellikle, "Milli Eğitim Bakanlığı'na ilişkin Kazakistan ve Libya'daki okulların kapatıldığı" anlamında yapılan haberler sonrası, ısmarlama sorulan sual ile müşterek gerçek de ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı İzmir'de katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Avcı, Cihan muhabirinin sorduğu soruya ise yanlışı düzelterek susturan bir cevap verdi. 

"Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kazakistan ve Libya’da eğitim sağlayan kendi bünyesindeki okullarının kapatılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Dünyanın çok sayıda yerinde Türk okulları var" sorusunu soran Cihan Haber Ajansı muhabirine Bakan Avcı ilk olarak, "Söylemenize lazım yoktu. Ben sizin Cihan muhabiri olduğunuzu anladım" dedi. 

İmalı olarak, "Cihan Haber Ajansı" diye soruyu cevaplamaya başlayan Bakan Avcı, "Kazakistan'daki mektep değil, Kazakistan'daki Türkçe Eğitim Merkezi'ydi. Öğretmenlerimizle ilgili vize sıkıntısı çıktı. Bu problem çözüldü ve Türkçe öğreten öğretmenlerimiz yine görevlerinin başına dönecek. Libya'da ise güvenlik ve Merkezi hükümet sorunları var. Bu asayiş sorunları ortadan kalktığı süre okullarımız faaliyetini sürdürecek" ifadelerini kullandı.

İkinci bir soruyu soran Cihan muhabirine Bakan Avcı, "Cihan Haber Ajansı bir defa de müspet bir şey sor" diyerek güldü ve sorusuna cevap verdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar