Avcı ve Küçük'e tahliye

Odatv davasının iki tutuklu sanığı Hanefi Avcı ve Yalçık Küçük’ün tahliyesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Avcı ve Küçük'e tahliye

Odatv davasının iki tutuklu sanığı Hanefi Avcı ve Yalçık Küçük’ün tahliyesine karar verildi. İki sanık da başka suçlardan hapis cezası aldığı için cezaevinden çıkamayacak.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmada sanık ve avukatların savunmalarının ardından görüşü sorulan duruşma savcısı, esasa ilişkin mütalaanın hazırlanabilmesi için eksiklerin tamamlanmasının ardından dosyanın savcılığa gönderilmesini istedi. Savcı tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklar Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı'nın tutuklulukta geçirdiği süreleri, iki sanığın da başka dosyalardan halen hüküm özlü olarak tutuklu olmaları nedeniyle tahliyelerine karar verdi. Mahkeme eksikliklerin giderilmesinin
ardından mütalaa hazırlanması için dosyanın İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmesine karar verildi. Mahkeme başkan Ekinci, CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın tanık olarak ifadesinin alınması için Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazıldığını hatırlattı. Ekinci, Ankara'daki talimat duruşmasının 19 Aralık 2013'te yapılacağını bildirdi.

Hanefi Avcı, Devrimci Karargah davasında 15 yıl 3 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldığı için cezaevinden çıkamayacak. Yalçın Küçük de Ergenekon davasından 22 yıl 6 ay hapis cezası aldığı için o da serbest kalamayacak.
CİHAN

Yorumlar