Avcı: Toplumsal terapi için hayatın akışının normale dönmesinin önemi var

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen Unesco Türkiye Milli Komisyonu 26. Dönem Genel Kurulu'na katıldı. Bakan Avcı, basın mensuplarına toplantı ile ilgili soruları olup olmadığını sordu. Basın mensuplarının...

Google Haberlere Abone ol
Avcı: Toplumsal terapi için hayatın akışının normale dönmesinin önemi var

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen Unesco Türkiye Milli Komisyonu 26. Dönem Genel Kurulu'na katıldı. Bakan Avcı, basın mensuplarına toplantı ile ilgili soruları olup olmadığını sordu. Basın mensuplarının Soma ile ilgili soruları olduğunu belirtmesi üzerine Avcı, “Toplumsal terapi için hayatın akışının bir an önce normale dönmesinin önemi var. Onun için bu tür şeyleri atlamayın. Sadece bu konuya odaklanmak toplumsal terapi bakımından da gecikmelere neden olabilir. Bir an önce hayatın akışına uygun programlara da sizin de dönmenizde yarar var.” dedi.

Soma’daki çocukların ciddi bir travma ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Avcı, “Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü’müz olarak bölgedeki çocuklarımızın öncelikle olmak üzere psiko-sosyal takviyesi içen 79 uzman rehberi görevlendirdik. Bunlar sahada çalışmaya başladı. Okullarımızda öncelikle öğretmenlerimizi bu koşullarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda ayrıca bilgilendiriyorlar. Öğretmenlerimiz bunları mesleki birikimleri sayesinde biliyorlar ama olağanüstü durumlarda düşünülmesi ve yapılması gerekenler konusunda uzman rehber öğretmen arkadaşlarımız gerekli katkıyı sağlamak üzere bölgeye yönlendirildi.” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen Unesco Türkiye Milli Komisyonu 26. Dönem Genel Kurulu'na katıldı. Programa Bakan Avcı’nın yanı sıra UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber ve Unesco Türkiye Milli Komisyonu üyeleri katıldı. Program, Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden maden işçileri anısına saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programın açılış konuşmasını UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz yaptı. Nabi Avcı, 26. genel kurulu açtı. Kurul açılış toplantısında oy birliği ise Başkanvekilliği’ne MEB Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, katip üyeliğe ise Prof. Dr. Mustafa Safran ve Dilek Türkyılmaz katip üyeliğe seçildi.

"SOMA’YA 79 UZMAN REHBER GÖNDERDİK"

Programın ardından Bakan Avcı, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Soma’da yaşanan facia ile ilgili değerlendirmeleriniz nelerdir?” şeklindeki sorusuna Avcı, “Soma’da hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ailelerine, öncelikle ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Bakanlık olarak biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Milli Eğitim Vakfımız, hayatını kaybeden kardeşlerimizin eğitim gören çocukları için ilkokuldan üniversiteye kadar her kademede burs vaadini açıkladı. Onun dışında başka kurumlarımızda, özellikle eğitim gören şehit yakınları için katkıda bulunacaklarını açıkladı. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın gelecekteki eğitimlerini gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum.”

cevabını verdi.

Soma’daki çocukların ciddi bir travma ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Avcı, “Bakanlık olarak Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü’müz bölgedeki çocuklarımızın öncelikle olmak üzere psiko-sosyal takviyesi içen 79 uzman rehberi görevlendirdik. Bunlar sahada çalışmaya başladı. Okullarımızda öncelikle öğretmenlerimizi bu koşullarda nasıl davranmaları gerektiği konusunda ayrıca bilgilendiriyorlar. Öğretmenlerimiz bunları mesleki birikimleri sayesinde biliyorlar ama olağanüstü durumlarda düşünülmesi ve yapılması gerekenler konusunda uzman rehber öğretmen arkadaşlarımız gerekli katkıyı sağlamak üzere bölgeye yönlendirildi. Tüm işçi ve mühendis kardeşlerimize madende hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

Başka bir gazetecinin, “Sizin Soma’ya bir ziyaret planınız var mı? sorusuna Avcı, “Hayır benim bir ziyaret planım yok. Bölgeye yapılacak gereksiz ziyaretlerin de orada gerçekten yapacak bir işi olmayan kişi ve kurumların da bölgede yığılmasının muhtemel sakıncalarını Enerji Bakanımız açıkladı. Orada çalışan arkadaşlarımızın, ekiplerimizin gerçekten konu ile doğrudan doğruya ilgili ekiplerimizin çalışmalarını zorlaştıracak ziyaretlerden kaçınmak gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bakan Avcı, gazetecilere, UNESCO Genel Kurulu ile ilgili soru sorup sormayacaklarını sordu. Gazetecilerin gündemini Soma’daki facia olduğunu hatırlatması üzerine Avcı, “Gündemde bakın bu tür toplumsal terapi içinde hayatın akışının bir an önce normale dönmesinin önemi var. Onun için bu tür şeyleri atlamayın. Sadece bu konuya odaklanmak toplumsal terapi bakımından da gecikmelere neden olabilir. Bir an önce hayatın akışına uygun programlara da sizin de dönmenizde yarar var.” dedi.

CİHAN

Yorumlar