Avcı, bir dönem şüphelisi olduğu yasadışı dinlemelerin şimdi müştekisi oldu

Devrimci Karargah davasından 15 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Hanefi Avcı, yasadışı dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında müşteki sıfatıyla savcıya ifade verdi. Avcı, 2010 yılında Devrimci Karargah davasının soruşturması...

Google Haberlere Abone ol
Avcı, bir dönem şüphelisi olduğu yasadışı dinlemelerin şimdi müştekisi oldu

Devrimci Karargah davasından 15 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Hanefi Avcı, yasadışı dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında müşteki sıfatıyla savcıya ifade verdi. Avcı, 2010 yılında Devrimci Karargah davasının soruşturması kapsamında emniyet müdürü olarak görev yaptığı yerlerde yaptığı iddia edilen yasadışı dinlemelere ilişkin şüpheli sıfatıyla ifade vermişti.

Devrimci Karargah davasında 15 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Hanefi Avcı, tutuklu bulunduğu cezaevinden jandarma nezaretinde İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Özel Soruşturma Bürosu'na avukatları ile birlikte giren Avcı, içeride yaklaşık 2 saat kaldıktan sonra yine jandarmalar nezaretinde Adalet Sarayı'ndan ayrıldı.

Hanefi Avcı'nın, Devrimci Karargah davasının soruşturması döneminde İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan tarafından yasadışı dinlendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Avcı'nın, bu şikayetine ilişkin müşteki sıfatıyla soruşturma savcısı Mehmet Güncan'a ifade verdiği öğrenildi. Hanefi Avcı’nın ifadesi sırasında eski emniyet müdürü Emin Arslan ve Refik Ali Uçar da avukatları sıfatıyla yer aldı.

Daha önce yasadışı dinlendiği iddia edilen MHP'li Özcan Yeniçeri'nin müşteki sıfatıyla ifadesi aynı büroda (Özel Soruşturma Bürosu) görevli savcı Okan Özsoy tarafından alınmıştı.

Avcı, hapis cezasına mahkum olduğu Devrimci Karargah davasının soruşturması kapsamında aralarında Ertuğrul Özkök, Sedat Ergin, Fatih Altaylı, Ünal İnanç, Uğur Dündar, Cüneyt Özdemir ve Kadir Çelik'in bulunduğu birçok kişiyi, emniyet müdürü olduğu dönemlerde yasadışı dinlediği iddiasıyla şüpheli sıfatıyla ifade vermişti.

Öte yandan gazeteci Ahmet Hakan da İstanbul Adalet Sarayı'nda Terör ve Örgütlü Suçlar soruşturmalarını yürüten savcıların bulunduğu 7'nci kata geldi. Ahmet Hakan, basın mensuplarının giremediği bölümden geldiği adliyede yaklaşık bir saat kaldıktan sonra yine aynı bölümden ayrıldı. Ahmet Hakan'dan bir açıklama alınamazken neden geldiğine ilişkin resmi bir açıklama da yapılmadı. CİHAN

Yorumlar