Avanos Anadolu Lisesi öğrencileri İspanya’da

Nevşehir'in Avanos ilçesi Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir grup, “A Visual Travel To Traditions” adlı Comenius Projesi kapsamında İspanya’daki Colegio Bilingue Santa Ana Okulu’nu ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Avanos Anadolu Lisesi öğrencileri İspanya’da

Nevşehir'in Avanos ilçesi Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir grup, “A Visual Travel To Traditions” adlı Comenius Projesi kapsamında İspanya’daki Colegio Bilingue Santa Ana Okulu’nu ziyaret etti. İspanyol okulun öğretmen ve öğrencilerinin itinayla hazırlanmış Türkiye köşeleri ve Türk bayrakları ile karşılayarak jest yapması Türk grubunu bir hayli onurlandırdı.
Ziyarette Türk gelenek ve görenekleri fotoğraflarla tanıtıldı ve sorular cevaplandırıldı.
National Theatre’da İspanyol koordinatör tarafından hazırlanan Türkiye sunumu İstiklal Marşı ile başlatıldı. Ney sesi eşliğinde sunulan Türkiye ziyaretinin unutulmaz anları ile ülkemizden kareler salondaki ortak ülke grupları ve tüm Calatayud halkı tarafından beğeniyle izlendi.
Avanos Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Calatayud kasabasında projenin bir anıtının yapıldığını, bu anıtın üzerinde Türkiye adının yer aldığını söyledi.
Öğretmen ve öğrenciler, özellikle kasaba meydanında diğer ülke bayraklarıyla dalgalanmakta olan Türk bayrağını görmekten şeref duyduklarını ve bu projenin ülkemizi tanıtımı adına amacına başarıyla ulaştığını belirtti.
CİHAN

Yorumlar