Av yasağı başlıyor

Konya'nın Beyşehir Gölünde, 3 ay boyunca sürecek su ürünleri avlanma yasağı başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Av yasağı başlıyor

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, 15 Mart’ta başlayacak su ürünleri avlanma yasağının 15 Haziran tarihine kadar süreceğini belirterek, balıkçıların 15 Mart öncesinde av malzemelerini gölden çıkarmaları gerektiğini söyledi.

Gölde su ürünleri avlanma yasağı sebebi ile avcılar da balıkçı ağlarını toplamaya başladı. Göle serilen ağlar teknelerle sahile getirilirken bakımları yapıldıktan sonra çuvallanarak balıkçılar nedeni ile evlerine götürülüyor. Yasak çağ boyunca her çeşitli istihsal ürününün avı yapılamayacak. Balıkçı tekneleri ise limanlarına çekilerek avlanmaya çıkamayacak.

Balıkçı Mevlüt Kavaklı, kazasız belasız bir av sezonunun geride bıraktıklarını dile getirerek, “Bu yıl sezonda pek çok balık işimiz olmadı. O sebepten dolayı mesut değilim yani. Yasak sebebi ile 2-3 aylığına kendimize kıyasla bir iş bulacağız. Devamlı bir iş bulabilirsek devam da edeceğiz. Devamlı bir iş bulamazsak, gene sezon başlangıcında balıkçılığa devam edeceğiz, az çok çok evin çorbasını kaynatacağız” dedi.

Yasağın başlaması sebebi ile kıyıya getirdiği teknesini sahilde bir balıkçı limanı olmaması sebebi ile 3 ay boyunca vinç getirerek evin önüne parka çekeceğini de belirten Kavaklı, “Liman olmaması nedeniyle kayıklar kıyıda birbirine sürtünmekten deliniyor, ziyan görüyor, batıyor. Bana çok çok zararı oluyor. Bu vaziyeti yaşamamak için evin önüne koyacağız. Evin önünde ufak tefek bakımlarını da yapacağım” gibi konuştu.

Kavaklı, kendisinin yasak devirde yasağa uyduğunu, yasaklara uyulması biçiminde birkaç sezon sonra gölde daha çok çok balığın da olacağını vurgulayarak, “Eskiden olta attın mı derhal balık dalardı, şimdi oltacının dahi tutacağı balığı yok. Ben yasağa uyuyorum, hepimizin de uymasını istiyorum. Bu göl hepimizin, hepimizin de bu yasaklara uyması gerek ki, bizden sonraki istikbal çocuklarımız da buradan ekmek yesin” diye konuştu.

Beyşehirli balık tüccarları da yasak devirde tatlı su balığı yerine tezgahlarda deniz ve çiftlik ürünü balıklar satacaklarını söylediler.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar