AÜ'de Entegre Tıp Sempozyumu

Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Entegre Tıp Sempozyumu' Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan...

Google Haberlere Abone ol
AÜ'de Entegre Tıp Sempozyumu

Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 'Entegre Tıp Sempozyumu' Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Yöntemleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Fatih Akçay, dünyada ve Türkiye`de entegre tıbbın gelişiminden, araştırma merkezinin faaliyetlerinden bahsetti. Akçay, "Son 15 – 20 yıl içerisinde ülkemizde bu konuyla ilgili fazla bir çalışma yoktu. Bununla alakalı olarak ABD’de bu tür çalışmalar 1990’lı yıllara tekabül etmektedir. İlk kez 1992 yılında, Amerikan Ulusal Sağlık Teşkilatı altında bir ofis kurulmuştur. Daha sonra 1998 yılında, bu ofis bir merkeze dönüştürülmüştür. Alternatif tıp, tamamlayıcı tıp veya entegre tıpla alakalı olarak, belli yasal düzenlemelerin yapılması, eğitim faaliyetlerinin gözlemlenmesi, saha çalışmalarıyla alakalı tek otorite burası." dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sait Keleş ise konuşmasında, entegre tıbbın tıp eğitiminde yer alması gerektiğine ve mezuniyet sonrası da sürekli eğitim faaliyetlerinin devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Sait Keleş şunları kaydetti: "Tamamlayıcı ve alternatif tıp, fakültelerimizde yeni bir kavram olacağı için, birçok multidisipliner ders ve çalıştayların düzenlenmesi, TAT başlıklarının diğer bazı ders içeriklerine dahil edilmesi, klinik öğrencileri ve asistanlar için seçmeli rotasyon imkânlarının sağlanması, bazı konularda yetkin konuşmacıların davet edilmesi, öğretim üyelerinin TAT konularında daha fazla bilgilendirilmesi ve her seviyede konuyu öğrenecekler için web tabanlı bilgilendirici sistemlerin oluşturulması, konularının tartışılması uygun olacaktır kanaatindeyim. Tüm bunların yapılabilmesi için ise kendini bu işe adamış bir ekibe ve etkili yöneticiye ihtiyaç duyulacaktır."

CİHAN

Yorumlar