AÜ'de çevre sorunlarını yansıtan 12 esere ödül verildi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma Merkezi tarafından ortaokullararası düzenlenen 'Yaşadığımız Dünyanın En Önemli Çevre Sorunu Sizce Nedir?' konulu resim, şiir ve kompozisyon konulu yarışmanın ödül töreni Atatürk Üniversitesi Kültür Merk.

Google Haberlere Abone ol
AÜ'de çevre sorunlarını yansıtan 12 esere ödül verildi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma Merkezi tarafından ortaokullararası düzenlenen 'Yaşadığımız Dünyanın En Önemli Çevre Sorunu Sizce Nedir?' konulu resim, şiir ve kompozisyon konulu yarışmanın ödül töreni Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleştirildi.
    
    Yarışmaya başvuran toplam 101 eserden 12’si ödüle layık görüldü. Ayrıca 3 eser mansiyon ödülü aldı. Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeynep Eren, “Günümüzde çevre sorunlarının insan kaynaklı olduğu düşünülürse bunun eğitimle çözüleceği aşikardır. Çocuklara aşılayacağımız çevre sevgisi ile yarının gençlerini oluşturmak mümkün olacaktır. Yaşadığımız toplumda çevre koruma bilincini oluşturmak için daha yaşanabilir bir dünya nasıl olur görmek istedik. Bizden daha fazla duyarlılık taşıyan öğrencilerimiz ve ailelerine teşekkür ediyoruz.” dedi.
    
    Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün özen ise şunları kaydetti: “Bu tür etkinlikleri düzenlemek son derece önemli. Bunu çok net görebiliyoruz. Çevreyle ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Çok sayıda felaketle karşı karşıyayız. Bilinçlendirmeyi özellikle bilinçlendirme amaçlı bunu çocuklara yansıtmak önemli. Herkesin bu anlamda çok ciddi katkılarda bulunması gerekiyor. Ödül alan kardeşlerimizi tebrik ediyorum.”

CİHAN

Yorumlar