AÜ'de Anne Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 'Anne- Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi' kuruldu. Araştırma merkezi geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Araştırma merkezine Akdeniz...

Google Haberlere Abone ol
AÜ'de Anne Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu

Akdeniz Üniversitesi bünyesinde 'Anne- Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi' kuruldu. Araştırma merkezi geçtiğimiz günlerde Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Araştırma merkezine Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert atandı.

Doç. Dr. Sert, yaptığı açıklamada, 'Anne- Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni bir an önce faaliyete geçirmek istediklerini, yönetim kurulu oluşturulduktan sonra planlama dâhilinde, anneler ve 10-18 yaş arası çocuklar için kurslar düzenleyeceklerini söyledi. Merkezin kurulmasında desteklerini esirgemeyen Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye ve tüm senato üyelerine teşekkür ettiğini belirten Sert, Anne-Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde özellikle annelerin kendilerini ve çocuklarını yetiştirmede ihtiyaç duydukları temel eğitimler ve bunların yanında ilgi alanlarına göre hobi edinebilecekleri alanlarda eğitimler verileceğini kaydetti.

Bu kapsamda iletişim becerileri, değerler eğitimi, ev ekonomisi, sanat ve toplum, sağlık bilgisi ve çevre bilinci, girişimcilik, eğitimde ailenin rolü, medya okuryazarlığı, kadın ve hukuk, dünya mutfakları, pastacılık, psikoloji, çocuk gelişimi ve yabancı dil gibi dersler okutulacağını belirten Sert, aynı zamanda 10-18 yaş arasındaki çocukların üniversite ortamında, alanında uzman akademisyenler gözetiminde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmesi planladıklarını ifade etti.

    Bu bağlamda yaz okulu programları, bilimsel geziler ve bilimsel modüller hazırlanacak ve gençlerin ilgisine sunulacağının altının çizen Sert, pastacılık; yemek yapmayı öğreniyorum, bilgisayar programlıyorum, biyolojinin renkleri, satranç, resim atölyesi, drama atölyesi, girişimcilik; üstün yetenekli öğrencileri zenginleştirme programı, spor, sinema, siyaset ve tarih, yaratıcı yazarlık, iletişim becerileri, medya okuryazarlığı, yabancı dil gibi kurslar açılacağını belirtti. Sert, "Programların katılımcılarına Akdeniz Üniversitesi tarafından 'katılım sertifikası' verilecek." dedi. CİHAN

Yorumlar