AÜ’de Afgan uyruklu öğrenci bölüm birincisi oldu

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde okuyan Afgan uyruklu 1.

Google Haberlere Abone ol
AÜ’de Afgan uyruklu öğrenci bölüm birincisi oldu

Atatürk Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünde okuyan Afgan uyruklu 1. sınıf öğrencisi Hidayet Şerif 3.45 ortalama (AGNO) ile bölüm birincisi olma başarısı gösterdi.

Burslu okuduğunu belirten Şerif, Türkçesini de geliştirmek için sürekli çalıştığını ve tekrarlar yaptığını dile getirdi. Şerif, “Afganistanlıyım, bir bursla geldim. İletişim Fakültesinde öğrenci olarak devam ediyorum. Daha önce Özbekçe konuşuyordum. Türkçeyi yeni öğrendim. Gece- gündüz çalıştığımı düşünüyorum. Bunu inşallah bu dönem 3.45 ortalamadan 3.80’e çıkartacağım. Okul yönetiminden beklentimde harç problemim yok burslu olduğum için. Ama yabancı olduğum için birazcık bize ilgi gösterilmesi, pozitif ayrıcalıklar olabilir. Meslek olarak en sevdiğim gazetecilik. Hep istedim. Gazetecilik içerisinde de politika muhabiri olmayı çok istiyorum. Karakterimin de uyduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Afganistan’da daha çok gazeteci ihtiyacı oluğunu kaydeden Şerif, “Oralarda insanların bana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. İnsanları medya yoluyla duyurmam lazım. Orada sıkıntılar var ve vatana hizmetin en iyisi olduğunu düşünüyorum. İnşallah hayırlı ve iyi bir gazeteci olurum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar