AÜ’de 5. Kış Okulu sona erdi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Dış İlişkiler Ofisi ile Dil eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 5.

Google Haberlere Abone ol
AÜ’de 5. Kış Okulu sona erdi

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Dış İlişkiler Ofisi ile Dil eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen 5. Kış Okulu Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen programla sona erdi.

AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkaç öğrencilerin sadece kış okuluna gelmediklerini belirterek şunları ifade etti: “Başka programlarda var. Bu programlar kapsamında hem öğrencilerimiz başka ülkelere gidiyor hem de biz ülkemize, şehrimize gelen öğrencileri ağırlıyoruz. Buraya gelen öğrenciler gittikleri zaman buradan öğrendiklerini anlatacaklar. Farklı öğrencilerde burayı görmek bir şeyler öğrenmek için gelecekler. Üniversitemize olan ilgi de böylelikle artacak. Ben kültür elçilerimize teşekkür ediyorum. Hem öğrencilerimiz kendi bilgilerine bilgiler kattılar hem de bizler kendi bilgilerimize bilgiler kattık.” diye konuştu.

Kapanış programında Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Polonya ve Gürcistan’dan gelen öğrenciler ülkelerini tanıttıktan sonra şiirler okuyup çeşitli türküler seslendirdi. Öğrenciler ayrıca kendi yörelerine ait çeşitli yiyecekleri salondaki misafirlere ikram etti. Azerbaycanlı öğrencilerin seslendirdiği Karabağ türküsü ile Kazakistanlı öğrencilerin Dombıra türküsü misafirlerden beğeni topladı. CİHAN

Yorumlar