AÜ 1 liraya akşam yemeği başlattı, öğrenciler yemek yapmaktan kurtuldu

Anadolu Üniversitesi(AÜ), öğrencilerine daha ucuz ve kaliteli hizmet verebilmek için akşam yemeklerini 1 TL’ye veriyor. Öğrencilere yönelik başlatılan akşam yemeği uygulaması, kısa bir süre önce hayata geçirilmiş olmasına rağmen 1 aylık...

Google Haberlere Abone ol
AÜ 1 liraya akşam yemeği başlattı, öğrenciler yemek yapmaktan kurtuldu

Anadolu Üniversitesi(AÜ), öğrencilerine daha ucuz ve kaliteli hizmet verebilmek için akşam yemeklerini 1 TL’ye veriyor. Öğrencilere yönelik başlatılan akşam yemeği uygulaması, kısa bir süre önce hayata geçirilmiş olmasına rağmen 1 aylık süreçte 87 bin 975 öğrencinin bu hizmetten yararlandığı öğrenildi. Uygulamadan oldukça memnun olan öğrenciler bu sayede akşam evde yemek yapma derdinden de kurtuldu.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre ve İki Eylül Kampüsü Öğrenci Yemekhanesinde verilmeye başlanan akşam yemeği hizmetinden günlük ortalama 4 bin 300 öğrenci yaralanıyor. Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan da akşam yemeği kuyruğuna öğrencilerle birlikte girdi. Aynı masada oturup akşam yemeği yedi. Hem kaliteli hem de ucuz hizmet verdiklerini belirten Rektör Gündoğan, öğrenci odaklı hizmet ürettiklerini ifade etti.

Prof Dr. Göndoğan şöyle konuştu: “Hepimiz üniversite öğrencisi olduk. Hiç unutmam, 80’li yıllarda Ankara’da öğrenci iken dönemin Milli Eğitim Bakanı, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda bal, süt ve tereyağından oluşan ücretsiz sabah kahvaltısı uygulaması başlatmıştı. Bu, tüm öğrencilere öylesine büyük bir sevinç yaşatmıştı ki anlatamam. Aramızda Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen ekonomik durumu çok zayıf arkadaşlarımız vardı. Benim maalesef pek kahvaltı alışkanlığım yoktu. Kahvaltı kuponumu kullanmadığım için de kuponumu yoksul arkadaşlarıma verirdim. Onlardan bazıları da ikinci kuponla aldıkları kahvaltıları akşam yemeğinde yemek için dolaplarına koyarlardı."

Öğrencilik yıllarında okuduğu okulda akşam yemeklerinin çıkması için hep hayıflandığını söyleyen Göndoğan, "Akşam yemeği, ister yurtta kalsın isterse evde, her öğrenci için önemli bir sorundur. Rektör yardımcısı olduğum dönemde de hep bu uygulamayı başlatmayı düşündüm ama personel yetersizliği hep engel oldu. İşte tam bu dönemde, Mavi Hastanede gerçekleştirdiğimiz dönüşüm personel bakımından elimizi rahatlattı ve hemen arkadaşlarımızla bu fikri uygulamaya koyma kararı aldık.” diye konuştu.

"HEM KALİTELİ HEM UCUZ HİZMET SUNUYORUZ"

Hayata geçirilen yeni uygulamayla birlikte her akşam binlerce öğrencinin bu hizmetten yararlanmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Rektör Gündoğan, “Bu sayede Yunus Emre Kampüsümüz akşamları da cıvıl cıvıl oldu. Bu hizmetle öğrencilerimizin önemli bir ihtiyacını karşıladığımızı düşünüyorum. Hem kaliteli hem de ucuz bir hizmet sunuyoruz. Öğlen çıkan yemeği akşam vermiyoruz. Şu an için akşamları yaklaşık 4 bin 500 öğrencimiz bu hizmetten yararlanıyor. Ne kadar öğrencimiz talepte bulunursa bulunsun bu hizmeti kendilerine sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Akşam yemeklerinin hizmete girmesiyle birlikte paralarının ceplerinde kaldığını belirten Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Muzaffer Arslan, "Günlük 10 liradan ayda 300 lira yerine, 30 liraya akşam yemeği yiyebiliyoruz. Bu durumda öğrenci olarak çok kârdayız. Özellikle, erkek öğrenci evi olması nedeniyle de her akşamı değerlendiriyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar