ATO'nun yeni hizmet binasının projesi yarışma ile belirlendi

Adana Ticaret Odası (ATO) Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışmada Mimar Erkan Erdoğan’ın projesi birinci seçildi. ATO yeni hizmet binasının mimari proje yarışmasının sonuçları Sheraton Otel’de düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
ATO'nun yeni hizmet binasının projesi yarışma ile belirlendi

Adana Ticaret Odası (ATO) Hizmet Binası Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışmada Mimar Erkan Erdoğan’ın projesi birinci seçildi.

ATO yeni hizmet binasının mimari proje yarışmasının sonuçları Sheraton Otel’de düzenlenen toplantı ile açıklandı. Yarışmada Mimar Erkan Erdoğan’ın projesi 133 eser arasından birinci oldu. Törende konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, mevcut binanın yetersiz kaldığı için odanın 120 kuruluş yılı nedeniyle yeni hizmet binası yapılması kararını aldıklarını söyledi. Amaçlarının üyelerine çok kaliteli oda hizmetlerinin sunulduğu binadan öte Adana’nın mimari gelişimine esin kaynağı olacak ve kentte iz bırakacak simgesel bir eser inşa etmek olduğunun altını çizen Menevşe, “15 Nisan 2014 tarihinde başladığımız yarışma sürecinde 133 ekip birbirinden kıymetli eserleriyle yarışmamıza katıldı. Türkiye genelinde saygın akademisyen mimarlardan oluşan jürimiz bu 133 eseri büyük bir titizlikle inceledi ve 7 Temmuz 2014 tarihinde yarışma derecelerini açıkladı. Odamız, borçlanmadan, kendi kaynakları ile yapabilecek bir mali güce sahip. Birkaç ay sonra temelini atıp, 1.5 yıl içerisinde açılışını yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

YENİ BİNALAR MİLLİ ÇİZGİLER TAŞIMALI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise ATO’ya mimarlıkla ilgili gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etti. Yeni projelerde milli mimarinin de etkili olması gerektiğinin altını çizen Başkan Sözlü, “Elbette yeni yapı teknikleri, malzemeleri mimarlık anlayışını şekillendiriyor ama şunu kabul etmeliyiz, nasıl ki annemizden babamızdan iz taşırız ama onlara bire bir benzemeyiz, onları andırırız, hissettiririz, mimaride de birebir kopyalar olmamalı ama bu binaların da Türk mimarisinin eserleri olduğunu hissettirecek geleneksel mimarimizden izler taşımalı.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk üçe giren projeler ile mansiyon ve satın alınan projelere ödülleri verildi.

CİHAN

Yorumlar