Atölyesinde turistlere hem sipsi yapmasını hem de çalmasını öğretiyor

Müzik aletleri ustası, atölyesinde turistlere hem sipsi ve zurna yapmasını hemde çalmasını öğretiyor. Antalya Manavgatlı otantik müzik aletleri yapımcısı ve sipsici Fehmi Şanlı, turizm şehrine gelen turistlere Manavgat Belediyesi'nin Cumhuriyet...

Google Haberlere Abone ol
Atölyesinde turistlere hem sipsi yapmasını hem de çalmasını öğretiyor

Müzik aletleri ustası, atölyesinde turistlere hem sipsi ve zurna yapmasını hemde çalmasını öğretiyor. Antalya Manavgatlı otantik müzik aletleri yapımcısı ve sipsici Fehmi Şanlı, turizm şehrine gelen turistlere Manavgat Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda tahsis ettiği atölyesinde kamış, gül dalı ve dut ağacından sipsi ve zurnanın nasıl yapıldığını gösteriyor.

Aynı zamanda sipsi virtözü olan Şanlı, atölyesine gelen turistlere sipsi resitali sunuyor. Atölyesinde günlük ortalama 7 sipsi ile 5 zurna yaptığını belirten Şanlı, Türkiye'de sipsi denilince ilk akla gelen yerin Göller Bölgesi'nde Burdur'un Dirmil ilçesi geldiğini söyledi.

Sipsinin Teke yöresinde yoğun kullanılan müzik aleti olduğunu belirten Şanlı, yaptığı sipsinin tanesini 10, dut dalından yaptığı zurnaların tanesi 20 liradan sattığını kaydetti.

Rus, Alman, İngiliz, Belçika, Hollanda, Norveç ve Avusturyalı turistlerin sipsinin sesini beğendiklerini belirten Şanlı, "Turistler satın aldığı sipsi ve zurnayı çalmak istiyor. Sipsinin hangi parmaklar kullanılarak çalındığını gösteriyorum. Turistler, sipsi ve zurnadan ses çıkarmayı beğeniyor. Genelde turistler sipsiyi kendileri ve yakınlarına hediye götürmek için alıyor. Sipsi ve zurnanın sesini otantik buluyorlar. " dedi.

Rus turist Natalia İbrahimov, sipsinin sesini beğendiğini Moskova'da arkadaşlarına hediye etmek sipsi aldığını söyledi. CİHAN

Yorumlar