ATO 'Sertifikalı Dış Ticaret Kursu' düzenledi

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, ülke ihracatının artırılması için firmaların eğitimli ve yeniliğe açık kadrolara sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ATO 'Sertifikalı Dış Ticaret Kursu' düzenledi

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, ülke ihracatının artırılması için firmaların eğitimli ve yeniliğe açık kadrolara sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Adana’nın dış ticarette istenilen düzeye getirilebilmesi ve sektörün etkinleştirilmesinde yaşanan dış ticaret elemanı açığının karşılanabilmesine yönelik olarak, Adana Ticaret Odası tarafından başlatılan etkinlikler sürüyor. Faaliyetlerini ATO bünyesinde sürdüren Avrupa İşletmeler Ağı Ofisi’nin, 2014 yılı eğitim programı kapsamında düzenlenen, “Sertifikalı Dış Ticaret Kursu” ATO Meclis Salonu’nda Novo Danışmanlık’tan Murat Odacı tarafından verildi.

Dış ticaret sektöründe faaliyet gösteren firmalarda çalışan elemanların yanı sıra, sektörde çalışmayı hedefleyen üniversite mezunu gençlerin de katıldıkları seminerin açılışında konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, tarımı, sanayisi ve hizmet sektörü ile Türkiye'nin lokomotifi konumundaki Adana’nın en önemli sorununun mevcut potansiyelini ihracata yeterince yansıtamaması olduğunu söyledi.

Bu sorunun ortadan kaldırılması amacıyla yapılan çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade eden Menevşe konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Teknolojik gelişmelere uyum sağlanması bakımından bazı avantajlar sağlamak için, yöneticilerin sürekli değişim gösteren piyasa koşulları ve teknolojiyi izleyebilecek seviyede, teknik ve mesleki bilgiye sahip elemanlar istihdam etmeleri bir zorunluluktur. İşletmelerimizin başta dış ticaret olmak üzere değişik bölümlerinde çalışan personelinin niteliğini yükseltmek amacıyla düzenlenen eğitimin en kısa zamanda Adana’nın ihracat rakamlarına olumlu yansımalarda bulunacağına inanıyorum.”

Çeşitli meslek gruplarından toplam 100 kursiyerin katılım sağladığı dört gün süren eğitimde kursiyerlere, “Hedef Pazar Tespiti, Pazar Araştırması, Potansiyel Alıcılara Ulaşma ve İletişim, İhracatta Teslim Şekilleri, İhracatta Ödeme Şekilleri, Dış Ticarette Kullanılan Evraklar ve Sözleşme Çeşitleri” başlıkları altındaki konularda detaylı bilgi sunumunda bulunuldu.
Kurs sonunda, eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara sertifikaları ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe tarafından verildi.
CİHAN

Yorumlar