ATM dolandırıcılarına suçüstü

İzmir'de ATM'lere yerleştirdikleri düzeneklerle kredi kartı bilgilerini kopyalayıp vurgun yapmaya hazırlanan şebeke üyesi üç kişi yakalandı. Operasyonda, zanlıların kredi kartı kopyalama işlemi için hazırladıkları eğitici görüntü ve...

Google Haberlere Abone ol
ATM dolandırıcılarına suçüstü

İzmir'de ATM'lere yerleştirdikleri düzeneklerle kredi kartı bilgilerini kopyalayıp vurgun yapmaya hazırlanan şebeke üyesi üç kişi yakalandı. Operasyonda, zanlıların kredi kartı kopyalama işlemi için hazırladıkları eğitici görüntü ve 5 bin kişiye ait kredi kartı bilgisi ele geçirildi.

Bornova ilçesindeki bir bankanın ATM'sine kopyalama aparatı takıldığı bilgisi alan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan çalışmalarda zanlıların, Karşıyaka ilçesindeki bir bankaya ait ATM'ye de aynı yöntemle aparat yerleştirdiği, banka müşterilerinin bankamatik ve kredi kartı bilgilerini kopyaladığı ve zimmete para geçirerek haksız kazanç sağladığı belirlendi. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen ekipler, eşkallerini belirledikleri zanlıların adreslerini tespit etti ve takibe başladı. Karşıyaka'nın Nergis semtinde bulunan ATM'lerden para çeken üç zanlı yakalandı. Zanlıların yakalanması da güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

KART KOPYALAMAYLA İLGİLİ EĞİTİCİ CD HAZIRLAMIŞLAR

Şahısların üzerinden 10 bin 845 lira çıkarken otomobilleri ve evlerinde yapılan aramada ise kart bilgilerini kopyalamada kullanılan çok sayıda cihaz ve sahte kartlarla çekildiği değerlendirilen 7 bin 110 lira ele geçirildi. Şüphelilerin, boş kartlara yüklemeye hazır 5 bin kişiye ait bankamatik kartı bilgisine ulaştığı öğrenildi. Aramada ayrıca kart kopyalama işleminin nasıl yapılacağı konusunda eğitici ve görünüt de bulundu. Üç zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Emniyet yetkilileri, vatandaşların şifrelerini yazarken kimseye göstermemelerini ve bastıkları tuşları elleriyle gizlemesini istedi. CİHAN

Yorumlar