'Atlasana ulan' diyen kadınlara 10 yıl hapis talebi

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde intihar eden adama, 'Atlasana ulan' dedikleri için haklarında soruşturma açılan iki kadının 4 ile 10 arasında hapsi talep edildi

Google Haberlere Abone ol
'Atlasana ulan' diyen kadınlara 10 yıl hapis talebi

"Boğaziçi Köprüsü'nde intihara yönlendirme" soruşturması tamamlandı. Savcı köprüden geçerken "Atla" diye bağıran 2 kadın sanığın "İntihara yönlendirme" suçunu işlediğini iddia etti ve her birinin 4 - 10 yıl arasında hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi. İki kadın daha önce ifadelerinde intihara özendirici ifadeler kullanmadıklarını öne sürmüştü.

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'e atlamadan önce “Atlasana ulan" dedikleri gerekçesiyle intihara yönlendirdikleri iddia edilen Hülya Uysal ve Merve Özocak hakkındaki soruşturma tamamlandı.

DHA'nın haberine göre savcılık, her iki kadın hakkında “İntihara yönlendirme" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianame kabul edilirse şüpheliler, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaklar.

İddianameye göre, 8 Mart 2016 tarihinde maktül Erol Çetin'in Boğaziçi Köprüsü korkulukları üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu anlatıldı. Olay yerine gelen uzman polislerce intihardan vazgeçirme yönünde gerekli önlemler ve müdahale yapıldığı sırada şüpheliler Uysal ve Merve Özocak'ın araçlarıyla köprüden geçerken maktul Çetin'e yönelik “Atlasana ulan" deyip küfür ettikleri belirtildi. Şüphelilerin teşvik amaçlı söylemlerde bulunmaları üzerine maktülün şüphelilere dönerek “Atla he, atla" diyerek kendisini boşluğa bıraktığı ve daha sonra öldüğünün belirlendiği kaydedildi.

Yorumlar