Atlantikli öğrenciler 'Kardeşim üşümesin’ projesiyle Diyarbakır'da

Atlantik Hacı Sabri Baday Eğitim Kurumları kardeşlik köprüsüyle Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne uzandı.

Google Haberlere Abone ol
Atlantikli öğrenciler 'Kardeşim üşümesin’ projesiyle Diyarbakır'da

Atlantik Hacı Sabri Baday Eğitim Kurumları kardeşlik köprüsüyle Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne uzandı. İlçede bulunan Ali Pınar İlkokulu’nu kardeş okul olarak kabul eden Atlantik Hacı Sabri Baday Eğitim Kurumları veli ve öğrencileri ile Kimse Yok mu Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Kardeşim Üşümesin Projesi' kapsamında toplanan hediyeler öğrencilere dağıtıldı.

Duygulu anların yaşandığı ziyarette, Ankara’dan hazırlanıp getirilen hediyeler kardeş okul öğrencilerine takdim edildi, kardeşlik ve diyalog köprüsüyle ziyaret daha anlamlı hale geldi. Hediyeleri kabul eden öğrenci ve veliler memnuniyetlerini dile getirirken, kurulan bağın değerli olduğunu belirterek, benzer çalışmaların artması temennisinde bulundular.

Kampanyaya katılan öğrenci velisi Beril Aşçıoğlu, dağıtım sırasında ihtiyaç sahibi çocukların durumlarını gördüklerinde duygulandıklarını belirterek, hediyeleşme ile Doğu ve Batı arasındaki farkın biraz olsun azaldığını söyledi. Filiz Gündoğan ise ilk kez Diyarbakır’a geldiğini ve hem insanlarını çok sevdiğini, hem de şehirden etkilendiğini vurguladı.

Bir proje şeklinde devam eden kardeşlik köprüsünün, projenin yeni adımlarıyla zenginleşeceğini ifade eden Hacı Sabri Baday Eğitim Kurumları Müdürü Ali Acar, bahar döneminde yeni ziyaretlerin planlandığını, Diyarbakır’dan gelecek öğrencilerin de Ankara’da ağırlanacağını ifade etti. Ankara’dan giden ekip daha sonra Diyarbakır’ın tarihi ve manevi mekanlarını gezdi. CİHAN

Yorumlar