Atlantik Okulları giriş sınavına büyük ilgi: 10 bin 500 başvuru

2014-15 eğitim öğretim yılında Atlantik Okulları’nda okuyacak öğrencilerin katıldığı 'Atlantik Giriş Sınavı'na başvurular, önceki yıllara göre büyük bir artış gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Atlantik Okulları giriş sınavına büyük ilgi: 10 bin 500 başvuru

2014-15 eğitim öğretim yılında Atlantik Okulları’nda okuyacak öğrencilerin katıldığı 'Atlantik Giriş Sınavı'na başvurular, önceki yıllara göre büyük bir artış gösterdi. Toplamda 10 bin 500 başvurunun gerçekleştiği sınava rağbet yüksekti.

3 seans halinde yapılan Atlantik giriş sınavı ile öğrencilerin yeni öğretim yılına dair eğitimlerinin planlanacağını belirten yetkililer, “2. sınıftan 11. sınıfa kadar tüm sınıfların katıldığı bu sınavda, başarı durumlarına göre birtakım hediye ve burslar ile ödüllendirme yapılacaktır. Yaptığımız sınavla, öğrencilerimiz başarmanın mutluluğunu yaşamanın yanı sıra başarı durumlarını test imkanı buldular. 6 ayrı sınav merkezinde yaptığımız giriş sınavına katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verdik. Sınav sonrası öğrencilere verilecek ayrıntılı sınav sonuç karnesi ve spor çanta hediyesi ile sınavın genel bir değerlendirmesi yapılmış olacaktır.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, sınav sonrası yapılacak ödül töreni ve gençlik şöleni programı ile öğrenci-velileriyle tekrar bir araya geleceklerini ifade eden yetkililer, motivasyonun başarıda önemini bu tip programlarla daha iyi anladıklarını söyledi. Yetkililer ayrıca, uyguladığı özgün ve nitelikli programlarla “sosyal okul, sosyal öğrenci” hedefli çalışan Atlantik Okulları’nın, elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılarla da bir “dünya okulu” haline geldiğini vurguladı.

Sınav sonrası Atlantik Okulları, yeni dönem avantajlı kayıt sürecini de başlayacağını dile getiren yetkililer, ücret, promosyon ve eğitim programları yönü ile avantaj sağlayacak erken kayıt döneminde öğrencilerin kaydını bitirip eğitimlerini planlama arzusunda olduklarını belirti.
CİHAN

Yorumlar