Atlantik öğrencileri Ankara’nın gururu oldu

19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'nda; Atlantik Okulları öğrencileri bir altın, bir gümüş ve iki bronz madalya alarak Ankara’nın gururu oldu.Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen "19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'na,...

Google Haberlere Abone ol
Atlantik öğrencileri Ankara’nın gururu oldu

19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'nda; Atlantik Okulları öğrencileri bir altın, bir gümüş ve iki bronz madalya alarak Ankara’nın gururu oldu.

Akdeniz Üniversitesi tarafından düzenlenen "19. Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatları'na, Türkiye'nin çeşitli illerinden 8,9,10 ve 11'inci sınıflardan toplam 500 öğrenci katıldı. Olimpiyatta Ankara Atlantik Ahmet Ulusoy Fen Lisesi öğrencilerinden Hasan Yasin Çetin altın madalya, F.Erkam Şahan bronz madalya ve Özel Atlantik Ortaokulu öğrencilerinden Ömer Y. Öztürk gümüş madalya, Ahmed Said Dönmez bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attı. Olimpiyatta 8, 9, 10, 11. sınıflar kategorisinde altın, gümüş ve bronz madalya kazanan 60 öğrenciye katılım belgesi, plaket, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

Okulun matematik olimpiyat takım çalıştırıcısı Emre Çoban şunları söyledi: “Okulumuzdaki sistematik, organize ve düzenli bir şekilde yapılan olimpiyat çalışmaları meyvelerini veriyor, Antalya’da öğrencilerimizin aldığı bu güzel sonuçlar gayretlerin karşılıksız kalmadığının en güzel örneğidir.”

"ÖĞRENCİLERİMİZ, ÖĞRETMENLERİMİZİN DESTEĞİ İLE HAZIRLANIYOR"

Atlantik Okulları Genel Müdürü Bahattin Özkaya, düzenlenen çeşitli olimpiyatlara katılacak öğrenciler için her yıl olimpiyat çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Atlantik Okullarının, geleceğin bilim insanını yetiştirme ve genç yetenekleri keşfederek önlerini açma konusunda sorumluluk ve bilinç sahibi olduğunu vurgulayan Özkaya, “Başta TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları olmak üzere birçok üniversite ve kurumun düzenlediği olimpiyat sınavlarına öğrencilerimiz; alanında uzman ve söz sahibi olan öğretmenlerimizin desteği ile hazırlanmaktadır. Konuların derinlemesine öğrenildiği olimpiyat çalışmaları; sabırlı, düzenli ve sürekli çalışmayı gerektirmektedir. Öğrencilerimiz öğretmenlerimizle beraber, yoğun çalışma temposuyla başarılara ulaşmaktadır. Daha önceki yıllarda da Antalya Ulusal Matematik Olimpiyatı’nda madalya kazanan okulumuz öğrencileri, bu yıl da aldığı madalyalarla başarısını bir kez daha kanıtlamıştır. Çalışan öğrencilerimize, ders anlatan öğretmenlerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize çok teşekkür ederim." dedi.

CİHAN

Yorumlar