Atlantik, MAFETYA’dan 9 madalya ile döndü

Yamanlar Eğitim Kurumları’nın Türkiye genelinde düzenlediği 9. Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması(MAFETYA) 10 Mayıs cumartesi günü İzmir'de yapıldı ve ödüller sahiplerini buldu. Atlantik Ortaokulu, 2 altın, 3 gümüş 4 bronz...

Google Haberlere Abone ol
Atlantik, MAFETYA’dan 9 madalya ile döndü

Yamanlar Eğitim Kurumları’nın Türkiye genelinde düzenlediği 9. Ulusal Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması(MAFETYA) 10 Mayıs cumartesi günü İzmir'de yapıldı ve ödüller sahiplerini buldu. Atlantik Ortaokulu, 2 altın, 3 gümüş 4 bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandı.

Atlantik Ortaokulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Matematik Fen ve Teknoloji Yarışması’nda Türkiye genelinde 72 ilden yaklaşık 2635 öğrenci yarıştı. Organizasyonda 6, 7, 8. sınıflarda, her sınıf bazında 30 madalya dağıtıldı. Yarışmada, Atlantik Ortaokulu 2 Altın, 3 gümüş,4 Bronz olmak üzere toplam 9 madalya kazandı ve Türkiye genelinde en fazla madalya kazanan okullar içerisinde yer alarak büyük başarı gösterdi.

Yarışmada, 8. Sınıf öğrencilerinden Ömer Yavuz Öztürk ve Ahmed Said Dönmez altın, Taha Alp Kaymak, Ender Doğan Işık ve Ahmet Furkan Güngör, gümüş, Mert Umurhan, Ahmet Baybars Yüksel, Mustafa Köseoğlu ve Edip Emir Koçoğlu bronz madalya aldı. Aldıkları 9 madalyayla Türkiye genelinde en fazla madalya kazanan okullar içerisinde yer alan Atlantik Okulları öğrencileri bu büyük başarılarından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Özel Atlantik Ortaokulu Olimpiyat Koordinatörü Emre Çoban ise olimpiyat çalışmalarının çok önemli olduğunu, olimpiyat çalışmaları ile öğrencilerin daha ilköğretim yıllarında geleceğin bilim insanı olma yolunda ilk adımı attıklarını ifade etti. Çoban, ayrıca okul olarak amaçlarının düşünen ve üreten bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti.

"OLİMPİYAT BAŞARILARININ DEVAM ETMESİ MUTLULUK VERİCİ"

Özel Atlantik Ortaokulu Müdürü Hüsamettin Demirel ise geçen senede değişik olimpiyat sınavlarında madalya kazandıklarını, olimpiyat başarılarının bu senede devam etmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Demirel, bu sene Tübitak matematik olimpiyatlarında Türkiye de 1 Altın, 3 Bronz madalya alma başarısı gösterdiklerini, American Mathematics Competitions (AMC 8) sınavında 11 madalya, Denizli Servergazi Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatı'nda 6 madalya, İstanbul Coşkun Eğitim Kurumları Matematik Olimpiyatı'nda da 11 madalya, son olarak da İzmir Yamanlar Matematik Fen Teknoloji Olimpiyatı'nda 9 madalya kazandıklarını ifade ederek bu başarıda emeği geçen öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik etti.

CİHAN

Yorumlar