Atila Menevşe: 2014 hedefimiz Adanalı firmaları yurtdışı pazarlara taşımak

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, 2014 yılındaki en büyük hedeflerinin tüm sektörlerin ihracata yönelmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Atila Menevşe: 2014 hedefimiz Adanalı firmaları yurtdışı pazarlara taşımak

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, 2014 yılındaki en büyük hedeflerinin tüm sektörlerin ihracata yönelmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Üyelerinin başta yurtdışı fuarlar ve ikili işbirliği görüşmeleri olmak üzere tüm etkinliklere katılımını sağlayacaklarını dile getiren Menevşe, “Amacımız, Adana’nın üretimini daha iyi değerlendirmesini sağlayarak kentin ekonomik göstergelerini en üst seviyeye çıkarmaktır.” dedi.

ATO’nun 2013 çalışma dönemi Aralık ayı olağan meclis toplantısıyla tamamlandı. Tarkan Kulak Başkanlığı’nda toplanan mecliste söz alan Atila Menevşe, 2013 yılını değerlendirirken, 2014’e ilişkin hedeflerini anlattı. Adana Ticaret Odası’nın 2013 yılında yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi veren Menevşe, “Tarihi binamızın restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kullanıma hazır hale getirdik. Bina, kent kültürünün hizmetine sunulacak. Bunun yanı sıra Ticaret Sicil Müdürlüğümüzde MERSİS çalışmalarını başarı ile hayata geçirdik. Bu çalışma, üyelerimizin işlemlerinin tamamen internet üzerinden daha seri şekilde yapılmasını sağladı. Bunun yanında Avrupa Birliği Bilgi Merkezi projemiz 2013 yılında tamamlanarak sonuçlandırıldı. Gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin yurtdışı pazarlara açılmasını sağlamak üzere başlattığımız UR-GE projemiz de başarı ile tamamlandı.” diye konuştu.

ATO’nun 2014 yılında yapacağı çalışmalara ilişkin bilgi de veren Menevşe şunları söyledi: “Adana’nın başta ihracat olmak üzere tüm ekonomik göstergelerinin yükseltilmesi, kentin üretiminin yurtdışı pazarlara satılmasıyla mümkündür. O nedenle 2014 yılında tüm meslek komitelerimizin üretimini yurtdışı pazarlarda tanıtım ve satışının gerçekleşmesi için önemli adımlar attık. 2014 bütçemizde 1 milyon TL’nin üzerinde kaynak ayırdık. Böylece Adana’nın üretimini dünya ile entegre olmasını sağlayacağız. Bunun yanda TÜYAP tarafından düzenlenen fuarlara katılmak isteyen üyelerimize sunduğumuz desteği 2014’te de sürdüreceğiz. 2014, Adana ekonomisinin kabuğunu kırarak dünyanın her köşesinde boy gösterdiği bir yıl olacak.”

2014 yılı bütçesinin tüm ayrıntılarıyla görüşülüp, oybirliğiyle kabul edildiği meclis toplantısında söz alan meclis üyeleri gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Meclis Üyesi Gürsel Tanrıver, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de gerçekleşen tarım konulu toplantıya ilişkin izlenimlerini paylaştığı toplantıda, söz alan diğer üyeler de 5 Ocak Stadyumu’nun yerine AVM ve çok katlı bina yapılmasının kent içi trafiğini daha içinden çıkılmaz bir hale getireceğine yönelik görüşlerini ifade etti.
Müteahhitlik sektörünün temsilcilerinden Meclis Üyesi Savaş Karataşoğlu da ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün bugünlerde yerel yöneticiler yüzünden büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Adana’nın yeniden bir cazibe merkezi noktasına çekilmesi lazım. Adana bir zamanlar zenginliği ve muhteşemliğiyle Türk filmlerine konu olmuş, yine bir zamanlar Türkiye’yi tek başına besleyen bir il iken bugün geçmişini arar olmuştur. Adana yeniden katma değer üreten bir kent olmak istiyor.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar