Atıksu arıtma tesisinde güneş enerjisinden elektrik üretilmeye başlandı

Sağlıklı kent Bursa için çevreye ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması amacıyla Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisi’nde de güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.Büyükşehir Belediye...

Google Haberlere Abone ol
Atıksu arıtma tesisinde güneş enerjisinden elektrik üretilmeye başlandı

Sağlıklı kent Bursa için çevreye ağırlık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması amacıyla Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisi’nde de güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, enerji verimliliğine dikkat ettiklerini belirterek Batı Atıksu Arıtma Tesisi’nde kurulan enerji üretim alanında incelemelerde bulundu.

‘Yeşil Enerji Yeşil Bursa’ hedefiyle sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çalışıyoruz. Özellikle çağımızın stratejik konusu olan yenilenebilir enerji hakkında da Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ücretsiz ve yenilenebilir enerji olarak güneş enerjisinden daha fazla istifade etmek amacıyla uygun olan atıl alanlara güneş kolektörleri yerleştirerek güneş enerjisinden elektrik üretimini başlattık.” dedi.

4 BİN METREKARE ALANDA ELEKTRİK ÜRETİMİ

Güneş enerjisinden elektrik üretimi denemelerinin titizlikle devam ettiğini kaydeden Başkan Altepe, “Batı atıksu arıtma tesisimizde, atıl vaziyetteki 4 bin metrekare alanda yaklaşık 600 kolektör monte edildi ve bu güneş kolektörü sistemi oluşturuldu. Buradan aylık 23 bin kwh elektrik üretimi gerçekleşmiş oluyor” şeklinde bilgi verdi.

Tesisin kendini yaklaşık 6,5 yılda amorti edeceğini anlatan Başkan Altepe, “6,5 yıl sonra da bedelini kazandığı enerjiyle ödemiş olacak. Yenilenebilir enerji ve bu konudaki gelişmeleri takip ediyor, yatırımlarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar